Η Fiat αποκάλυψε το νέο 124 Spider στο ευρύ κοινό, όμως με το που αποκαλύφθηκε αμέσως στο μυαλό των περισσοτέρων ήρθε το MX – 5 της Mazda. Μπορεί να μην έχουν πολλές ομοιότητες εμφανισιακά, αν και η άποψη μας είναι διαφορετική, έχουν όμως το ίδιο σασί, το οποίο πήραν οι Ιταλοί από το MX – 5 της τέταρτης γενιάς.

fiat 124 spider 3Κοιτάζοντας το εξωτερικά διακρίνει αμέσως κανείς τη κάθετη μάσκα με το διπλή εισαγωγή αέρα και τα LED φωτιστικά σώματα μαζί με τα φώτα ημέρας και τους προβολείς ομίχλης. Στο πίσω μέρος και εδώ διακρίνονται τα φωτιστικά σώματα, με το μικρό καπό και τη διπλή απόληξη της εξάτμισης. Στο εσωτερικό του ιταλικού roadster ξεχωρίζει το τριάκτινο τιμόνι με τον πίνακα οργάνων, η οθόνη αφής και το κοντό κιβώτιο ταχυτήτων.

Μηχανικά το νέο Fiat 124 Spider στη βασική έκδοση θα διαθέτει τον υπερτροφοδοτούμενο MultiAir 4κύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 1,4 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 160 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 25,5 κιλά. Ο κινητήρας συνεργάζεται είτε με το μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων είτε με το αντίστοιχο αυτόματο. Επιπλέον οι αναρτήσεις του 124 Spider αποτελούνται από διπλά ψαλίδα εμπρός και πολλαπλούς συνδέσμους πίσω, ενώ το σύστημα διεύθυνσης είναι ηλεκτρικό.

fiat 124 spider 2Το νέο Fiat 124 Spider σύμφωνα με τους ιθύνοντες της ιταλικής φίρμας αναμένεται να μπει στην παραγωγή μέσα στο ερχόμενο καλοκαίρι, ενώ για την Αμερική θα κυκλοφορήσει και ειδική έκδοση, η οποία θα διαθέτει πιο πλούσιο εσωτερικό. Μπορεί πλέον να μην είναι αμιγώς ιταλικό μοντέλο, αφού διαθέτει ιαπωνικό σασί, όμως το Fiat 124 Spider προσπαθεί να κρατήσει την ιταλική φινέτσα που διαθέτουν όλα τα αυτοκίνητα της Fiat.