Το νέο SUV της Alfa Romeo, η Stelvio ήρθε στη χώρα μας και είναι διαθέσιμη για να βρεθεί στους δύσκολους και κακοτράχαλους δρόμους μας. Φυσικά ένα τέτοιο μοντέλο δε θα έχει πρόβλημα να κινηθεί με άνεση και ασφάλεια στους απαιτητικούς δρόμους μας. Το πλήρες SUV των Ιταλών είναι έτοιμο να ανταγωνιστεί οποιοδήποτε άλλο όχημα της κατηγορίας του με σκοπό να το συντρίψει.

Το μεγαλύτερο όπλο του δεν είναι άλλο από το τετράφυλλο τριφύλλι, το οποίο ξεχωρίζει αμέσως, αφού είναι το σήμα κατατεθέν των αγωνιστικών αυτοκινήτων της Alfa Romeo, αλλά και αυτό που ξεχωρίζει τα σπορ μοντέλα της ιταλικής φίρμας. Κάτω από το καπό κρύβεται ο V6 BiTurbo κινητήρας χωρητικότητας 2,9 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 510 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 61,1 κιλά.

Το 0 – 100 επιτυγχάνεται σε 3,8”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 283 χλμ/ώρα. Το σύστημα τετρακίνησης Q4 All – Wheel – Drive συνεργάζεται άψογα με το αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων, με τις αλλαγές να γίνονται ταχύτητα, ενώ υπάρχουν και Paddle – Shift στο τιμόνι για ακόμα πιο γρήγορες αλλαγές.

Η Stelvio Quadrifoglio εξοπλίζεται με όλα τα νέα συστήματα όπως το Chassis Domain Control και το Active Torque Vectoring. Το CDC συντονίζει όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα του αυτοκινήτου (DNA Pro Selector, Q4 All – Wheel – Drive, Active Torque Vectoring, Active Suspension και ESC) επιτυγχάνοντας καλύτερες επιδόσεις. Η τεχνολογία Torque Vectoring βελτιστοποιεί την οδική συμπεριφορά και τονίζει τον σπορ χαρακτήρα του μοντέλου, ενώ βελτιώνει την πρόσφυση κατά τη διάρκεια της επιτάχυνσης, μειώνοντας την υποστροφή ή την υπερστροφή.

Οι αναρτήσεις αποτελούνται από διπλά ψαλίδια και άξονα ημιεικονικής διεύθυνσης μπροστά και ένα σύστημα 4,5 συνδέσμων πίσω. Το σύστημα πέδησης είναι καινούργιο κάνοντας ακόμα καλύτερο το φρενάρισμα ακόμα και σε μικρές αποστάσεις. Επιπλέον, προσφέρονται και τα κεραμικά φρένα όπου είναι 17 κιλά πιο ελαφριά από τα αυτά της βασικής έκδοσης.

Εσωτερικά η Stelvio Quadrifoglio διαθέτει μια μεγάλη οθόνη μεγέθους 8,8”, η οποία λειτουργεί το σύστημα Infotainment με Bluetooth και προαιρετικά με 3D σύστημα πλοήγησης. Στο βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται δερμάτινα καθίσματα με Alcantara, ταμπλό από ανθρακονήματα, εισαγωγές αέρα στο καπό, αναδιπλούμενοι εξωτερικοί καθρέφτες, αισθητήρες παρκαρίσματος, κάμερα οπισθοπορείας, μαύρες δαγκάνες φρένων, πίσω διαχύτης, τετραπλή απόληξη της εξάτμισης και ζάντες αλουμινίου μεγέθους 20”.

Η Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio είναι διαθέσιμη στην ελληνική αγορά προσφέροντας 5 χρόνια εγγύηση, οδική βοήθεια και χρηματοδότηση. Η τιμή ορίστηκε στα 130.000€ κάτι που ίσως στη χώρα μας να μειώσει τις πωλήσεις, αφού είναι λίγο τσιμπημένη. Όσοι πιστοί προσέλθετε.