Η Lancia μπορεί πλέον να βρίσκεται μόνο επι ιταλικού εδάφους, όμως αρκετοί είναι αυτή που ακόμα την αγαπούν. Οι Ιταλοί παρουσίασαν την ανανεωμένη Ypsilon, χωρίς να έχει μεγάλες διαφορές από αυτή που κυκλοφορεί στους δρόμους. Η ανανεωμένη έκδοση προσφέρει την επανασχεδιασμένη μάσκα με τις κάθετες γρίλιες και τις λεπτομέρειες χρωμίου, καθώς και τους νέους προφυλακτήρες. Επιπλέον, αναβαθμισμένα είναι και τα LED φωτιστικά σώματα, μαζί με τα φώτα ημέρας.

Η Lancia θέλει να δώσει μεγαλύτερο κίνητρο στους υποψήφιους αγοραστές προσφέροντας ένα νέο χρώμα στο αμάξωμα που είναι το Elegant Blue, το οποίο φέρνει τις αναμνήσεις του γνωστού Lancia Blue. Μπαίνοντας στο εσωτερικό ξεχωρίζει η οθόνη αφής μεγέθους 7”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, ενώ υπάρχουν και τα συστήματα Android Auto και Apple CarPlay για την πιο εύκολη σύνδεση των smartphone. Ο πίνακας οργάνων παραμένει αναλογικός με λευκά όργανα και βελόνες, ενώ βρίσκεται στο κέντρο του ταμπλό.

Μηχανικά η ανανεωμένη Lancia Ypsilon διαθέτει τον κινητήρα που έχουν τα υβριδικά Fiat Panda και 500. Κάτω από το καπό βρίσκεται ο 3κυλίνδρος κινητήρας FireFly χωρητικότητας 1 λίτρου καθώς και ένας ηλεκτροκινητήρας BSG 12 Volt. Η μέγιστη ισχύς φτάνει τους 70 ίππους, ενώ η μέγιστη ροπή είναι 9,3 κιλά. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το μηχανικό κιβώτιο των 6 σχέσεων, με την κίνηση να μεταφέρεται στους εμπρόσθιους τροχούς.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ανανεωμένη Lancia Ypsilon διαθέτει νέο φίλτρο αέρα καμπίνας, το οποίο εξουδετερώνει το 99% των αλλεργιογόνων βακτηριδίων, ενώ μειώνει τον πολλαπλασιασμό της μούχλας κατά 98%. Τέλος, η βασική έκδοση της Lancia Ypsilon στην ιταλική αγορά κοστίζει 15.100€, ενώ η ακριβότερη έκδοση Gold ανεβαίνει στα 16.700€.