Την προηγούμενη χρονιά, η Mercedes μας ενθουσίασε όλους με μια ιδέα ενός ηλεκτρικού Coupe, με την ονομασία Vision Mercedes – Maybach 6. Με 6 μέτρα μήκος το Vision μοντέλο είναι ένα από τα μακριά αυτοκίνητα. Αυτή τη φορά η Mercedes – Maybach μας αποκάλυψε την ίδια έκδοση αλλά σε ανοιχτή μορφή.

Σε μορφή Cabrio, το Vision 6 είναι ακόμα πιο μακρύ, ευρύ και χαμηλό. Οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 24”, το κάνουν ακόμα πιο φαντασμαγορικό, ενώ το μπλε χρώμα δένει αρμονικά με το λευκό η ασημένιο χρώμα των ζαντών αλουμινίου. Φυσικά, δεδομένου ότι πρόκειται για μια Maybach, η πολυτέλεια είναι κάτι παραπάνω από αναμενόμενη. Η κεντρική κλειδαριά είναι σε ροζ χρυσό, ενώ στο εξωτερικό μέρος του αυτοκινήτου ο χρυσός συνεχίζει με διάφορες πινελιές.

Στο εσωτερικό ο οδηγός είναι άνετα και απολαμβάνει τι πολυτελές σαλόνι 360°, με τους επιβάτες να μπορούν να έρχονται άνετα σε επικοινωνία. Η κλασική οθόνη πληροφοριών απουσιάζει όμως συμπληρώνεται υπόλοιπο φουτουριστικό εσωτερικό χρησιμοποιώντας αναλογικές βελόνες και κλασικά σχεδιαστικά στοιχεία. Το λευκό δέρμα Nappa προσδίδει την πολυτέλεια, τα οποία συμπληρώνονται από το ξύλο και το αλουμίνιο στο ταμπλό, αλλά και στο υπόλοιπο εσωτερικό.

Μηχανικά το Vision 6 Cabriolet αναμένεται να διαθέτει κινητήρα με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 750 ίππους. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή το 0 – 100 θα επιτυγχάνεται σε λιγότερο από 4”, ενώ η τελική ταχύτητα αναμένεται να ξεπερνά τα 320 χλμ/ώρα. Τι μένει; Να δούμε αν η Mercedes το κάνει πραγματικότητα και βρεθεί σε μια παραγωγή έστω και μερικών κομματιών.