Η MINI δημιούργησε μια νέα ειδική έκδοση για τα Cooper S και Cooper Works. Πρόκειται για το MINI Cooper Paddy Hopkirk Edition, το οποίο θα κυκλοφορήσει σε πολύ περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων. Η έμπνευση της συγκεκριμένης έκδοσης ήρθε από τον Patrick “Paddy” Hopkirk, ο οποίος είχε κερδίσει στο Rally Monte Carlo το 1964.

Η ειδική έκδοση προσφέρεται μόνο σε Chili Red χρώμα με λευκή οροφή και μαύρες λεπτομέρειες. Διαθέτει βοηθητικούς προβολείς, ενώ έχει και τον αριθμό 37, που ήταν ο αριθμός του αγωνιζόμενου. Στο καπό υπάρχει μια λευκή λωρίδα που φέρει την υπογραφή του Patrick Hopkirk, ενώ διαθέτει LED φωτιστικά σώματα και πανοραμική ηλιοροφή. Η εξωτερική εμφάνιση ολοκληρώνεται με τις ζάντες αλουμινίου Style 506 μεγέθους 18”.

Στο εσωτερικό υπάρχει η οθόνη αφής μεγέθους 8,8”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων μεγέθους 5”, η κάμερα οπισθοπορείας, το ηχοσύστημα της Harman Kardon και το σύστημα Apple CarPlay για τη σύνδεση με smartphone. Από πλευράς ασφάλειας περιλαμβάνονται τα συστήματα Driving Assistant και Cruise Control με λειτουργεία φρεναρίσματος.

Μηχανικά δεν υπάρχουν αλλαγές, αφού το Cooper S τροφοδοτείται από τον κινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 189 ίππους, ενώ η μέγιστη ροπή είναι 28,5 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 6,7” για την 3θυρη έκδοση, ενώ στην 5θυρή ολοκληρώνεται σε 6,8”. Αντίθετα το Cooper Works τροφοδοτείται από τον κινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 228 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 32,6 κιλά. Τέλος, το 0-100 επιτυγχάνεται σε 6,1”.

Για όσους ήδη άρχισαν να το σκέφτονται θα πρέπει να ψάξουν κάτι άλλο, αφού η έκδοση MINI Cooper Paddy Hopkirk Edition θα κυκλοφορήσει σε μόλις 65 μονάδες και αυτές στην αγορά της Αυστραλίας. Όσο για τις τιμές; Η έκδοση MINI Cooper S Paddy Hopkirk Edition κοστολογείται στα 42.612$, ενώ η έκδοση MINI Cooper Works Paddy Hopkirk Edition ανεβαίνει στα 53.654$.