Οι εκδόσεις R.S. είναι ότι καλύτερο έχει να δείξει η Renault μέχρι τώρα στα μοντέλα της. Πριν από αυτή όμως υπάρχει και η έκδοση R.S. Line, η οποία μπορεί να μην έχει όλα τα καλά της R.S., αλλά είναι αρκετά δελεαστική. Το Captur αποκτά την έκδοση R.S. Line, η οποία σίγουρα θα προσφέρει στους υποψήφιους αγοραστές ότι ακριβώς χρειάζονται.

Με αφορμή την ανανέωση του μοντέλου και των τιμών που αποκάλυψαν οι Γάλλοι για τη δική τους αγορά αποκαλύφθηκε και η έκδοση R.S. Line του Captur. Οι αλλαγές στη νέα έκδοση εστιάζονται στους προφυλακτήρες που διαθέτουν μια πολύ λεπτή λωρίδα που είναι προερχόμενη από την Formula 1, τη διαφορετική μάσκα, το γκρίζο διαχύτη στο πίσω μέρος και τις ζάντες αλουμινίου Le Castellet μεγέθους 18”.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα καθίσματα με τις γκρι ραφές, το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια, ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων και τα πεντάλ αλουμινίου. Οι κόκκινες λεπτομέρειες θέλουν να κάνουν αντίθεση, ενώ υπάρχουν και οι δύο ψηφιακές οθόνες μια μεγέθους 10” για τον πίνακα οργάνων και μια αφής με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται ο ηλεκτροχρωματικός εσωτερικός καθρέφτης, ο επαγωγικός φορτιστής και οι αισθητήρες παρκαρίσματος με την κάμερα οπισθοπορείας.

Μηχανικά η έκδοση R.S. Line τροφοδοτείται από δύο κινητήρες. Η μια είναι από τον TCe κινητήρα, με τους 140 ίππους και ο δεύτερος είναι ο E-TECH Plug-in Hybrid, με τους 160 ίππους. Για όποιον ενδιαφέρεται η νέα έκδοση θα είναι διαθέσιμη μέσα στο έτος. Όσο για τις τιμές; Στη Γαλλία η έκδοση με τους 140 ίππους ξεκινά από 28.400€, ενώ η υβριδική έκδοση με τους 160 ίππους κοστολογείται στα 37.050€.