Πριν λίγο καιρό η Renault παρουσίασε το νέο ARKANA (Renault ARKANA). Μαζί με όλες τις εκδόσεις υπάρχει και η πιο πλούσια η R.S. Line. Όπως είναι αναμενόμενο η συγκεκριμένη έκδοση ανεβάζει τον πήχη της πολυτέλειας και ανταποκρίνεται στους πελάτες που θέλουν ένα όχημα που να ξεχωρίζει. Το ARKANA R.S. Line είναι το τέταρτο κατά σειρά μοντέλο μετά τα Clio, Captur και Megane.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες διαθέτει το αποκλειστικό χρώμα Valencia Orange, το οποίο τονίζει τις γραμμές του και φυσικά είναι πιο φαντασμαγορικό από τα υπόλοιπα χρώματα. Η μαύρη οροφή με τις σκουρόχρωμες λεπτομέρειες προσφέρουν μια πιο έντονη αντίθεση και μια διαφορετικότητα. Επιπλέον, υπάρχει η αεροδυναμική λεπίδα, η οποία είναι εμπνευσμένη από τη Formula 1. Το λογότυπο R.S. υπάρχει στα φτερά προδίδοντας για πια έκδοση πρόκειται. Στο πίσω μέρος διακρίνεται η πολύ λεπτή μαύρη αεροτομή, ενώ ο διαχύτης και η διπλή απόληξη της εξάτμισης του τονίζουν τη σπορ εμφάνιση.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν οι δύο ψηφιακές οθόνες, μια για τον πίνακα οργάνων και μια κάθετη αφής για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Τα σπορ καθίσματα είναι από δέρμα και σουέτ και διαθέτουν κόκκινες ραφές. Το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια και το λογότυπο R.S., ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων και τα πεντάλ αλουμινίου ανεβάζουν τον πήχη της πολυτέλειας.

Μηχανικά η έκδοση R.S. Line του ARKANA τροφοδοτείται όπως και το απλό ARKANA από τους κινητήρες βενζίνης με το ήπιο υβριδικό σύστημα TCe 140 και TCe 160, καθώς και από τον E-TECH Hybrid κινητήρα με τους 145 ίππους. Μπορεί να μην προσφέρει το κάτι παραπάνω μηχανικά, αλλά η έκδοση R.S. Line δίνει ένα πιο όμορφο και πιο ελκυστικό οπτικό αποτέλεσμα. Βέβαια, την τελική απόφαση την έχουν οι υποψήφιοι αγοραστές.