Η Toyota φαίνεται πως δεν έχει μόνο το Hilux για επαγγελματικό όχημα, προκαλώντας με το νέο Tacoma TRD Pro. Το νέο Off – Road επαγγελματικό μοντέλο μπορεί να συναρπάσει τους πάντες, αφού έχει πάρει πολλά στοιχεία από το αγωνιστικό αυτοκίνητο, το οποίο τρέχει στους αγώνες αντοχής Baja Off – Road. Το νέο μοντέλο αναμένεται να ξεπεράσει κάθε άλλο επαγγελματικό μοντέλο της ιαπωνικής εταιρείας, τόσο σε δύναμη, όσο και άνεση. Τρεις θα είναι οι διαθέσιμοι χρωματισμοί Cement, Barcelona Red Metallic και Super White.

toyota tacoma trd pro 2Εξωτερικά ξεχωρίζει η τεράστια μάσκα της Toyota με ολόκληρο το λογότυπο “Toyota” και όχι το κλασσικό σήμα της εταιρείας, το μεγάλο κάλυμμα του κινητήρα που βρίσκεται κάτω από το μπροστινό μέρος του αμαξώματος και τα LED φωτιστικά σώματα μαζί με τα φώτα ημέρας.  Τα πίσω φωτιστικά σώματα είναι σκουρόχρωμα,, ενώ οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 16”, είναι βαμμένες μαύρες, ενώ τα ελαστικά είναι τα Goodyear Wrangler All – Terrain Kevlar, τα οποία υπόσχονται τα απόλυτα κρατήματα σε οποιοδήποτε τύπο οδοστρώματος.

Στο εσωτερικό δεσπόζουν τα δερμάτινα θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα, με το λογότυπο TRD Pro να βρίσκεται στα προσκέφαλα, ενώ υπάρχει και οσφυϊκή υποστήριξη με τέσσερις διαφορετικούς τρόπους. Επιπλέον, προσφέρεται πλοηγός, Bluetooth και App Suite για σύνδεση με Smartphone. Η οθόνη αφής μεγέθους 4,2”, προσφέρει όλες τις λεπτομέρειες ψυχαγωγίας, ενώ παρέχονται και οι αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω για μεγαλύτερη ευκολία.

toyota tacoma trd pro 1Μηχανικά το Toyota Tacoma TRD Pro τροφοδοτείται από έναν V6 DOHC 24βάλβιδο κινητήρα άμεσου ψεκασμού χωρητικότητας 3,5 λίτρων. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων ή με το αντίστοιχο αυτόματο μεταφέροντας την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς. Ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο κλείδωμα του πίσω διαφορικού βοηθά στην κατανομή της ισχύος του κινητήρα ομοιόμορφα και στους δύο πίσω τροχούς, ώστε να κινούνται με την ίδια ταχύτητα, παρέχοντας περισσότερη πρόσφυση σε συνθήκες χαμηλής πρόσφυσης.

Το Tacoma TRD Pro είναι εξοπλισμένο με το αυτόματο Multi – Ground σύστημα, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να επιλέξει έναν από τους 5 διαφορετικούς τρόπους περιστροφής των τροχών ρυθμίζοντας αυτόματα τον έλεγχο του γκαζιού του κινητήρα. Το Hill Start Assist βοηθά τον οδηγό να ξεκινήσει σταθερά ακόμα και στους ψηλότερους λόφους, εξασφαλίζοντας στο αμάξωμα πως δε θα κινηθεί προς τα πίσω. Το νέο μοντέλο θα συναρμολογείται στο εργοστάσιο της Toyota στο Σαν Αντόνιο των Η.Π.Α., ενώ οι πωλήσεις αναμένονται να ξεκινήσουν το Φθινόπωρο. Για την ευρωπαϊκή αγορά προς το παρόν δεν αναμένεται να βρεθεί, όμως αυτό θα εξαρτηθεί αν υπάρξει ενδιαφέρον από το κοινό, αλλά το πιθανότερο είναι να δημιουργηθεί ένα νέο μοντέλο αντίστοιχο του Tacoma TRD Pro.