Όταν μιλάμε για την Alfa Romeo, μιλάμε για επαναστατική σχεδίαση. Αυτό η ιταλική φίρμα το είχε από τα γεννοφάσκια της. Την πρωτότυπη  και μοναδική Alfa Romeo Caimano την είδαμε στις αρχές της δεκαετίας του ‘70 δείχνοντας πως κάθε μοντέλο της Alfa Romeo αποτελεί και μια μικρή επανάσταση. Τώρα αυτό το μοντέλο θα είναι διαθέσιμη και πάλι μπροστά στο κοινό στο Motor Show που θα γίνει 5 με 7 Φεβρουαρίου στη Βρέμη της Γερμανίας.

alfa romeo caimano 2Η ειδική έκθεση είναι αφιερωμένη στα παλιά κλασσικά αυτοκίνητα και όποιος βρεθεί εκεί θα μπορεί να απολαύσει το ιταλικό μοντέλο από κοντά. Η Alfa Romeo Caimano του 1971 είναι το αυτοκίνητο που χαρακτηρίστηκε ως η έννοια του Hatchback, με χαμηλά εμπρόσθια άκρα και συμπαγές Boxer κινητήρα, μοναδικό στην κατηγορία του. Η καμπίνα των επιβατών στο διθέσιο μοντέλο έκλεινε με έναν γυάλινο θόλο που έκανε την εμφάνιση του αυτοκινήτου να μοιάζει σαν μια διαστημική κάψουλα.

Το πίσω μέρος της οροφής που περιέχει και μια αεροτομή η οποία ρυθμίζεται σε τέσσερις διαφορετικές θέσεις και σε γωνία μέχρι 32ο μοίρες. Κάτω από το θόλο, οι θέσεις του οδηγού και του συνοδηγού ήταν ξαπλωμένες με ενσωματωμένα προσκέφαλα. Αντί για το κλασσικό άνοιγμα των παραθύρων, το αυτοκίνητο είχε δύο μικρά ανοίγματα στην πλευρική ακμή του θόλου επιτρέποντας τον εξαερισμό.

alfa romeo caimano 1Μηχανικά όπως αναφέραμε εφοδιαζόταν από ένα τετρακύλινδρο Boxer κινητήρα χωρητικότητας 1,2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 68 ίππους. Μπορεί η Alfa Romeo Caimano να μη μπήκε ποτέ στην παραγωγή για να τη δούμε να κυκλοφορεί στους δρόμους, όμως έγινε το μοντέλο που έφερε την επανάσταση στην Alfa Romeo δίνοντας μας ακόμα και σήμερα εντυπωσιακά μοντέλα.