Η εταιρεία που έχει δημιουργήσει η Hyundai, με τα πολυτελή μοντέλα όπως γνωρίζουμε, είναι η Genesis. Ο Αντιπρόεδρος της κορεατικής εταιρείας, Manfred Fitzgerald, παραδέχτηκε σε συνέντευξή του ότι ετοιμάζεται ένα πολυτελές ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Ουσιαστικά πρόκειται για το Genesis EV, το οποίο θα αποτελέσει την επέκταση των Κορεατών στα Plug – In υβριδικά οχήματα. Μέχρι το 2020 αναμένεται να κυκλοφορήσουν 6 νέα μοντέλα, με την αρχή να γίνεται από το Genesis EV.

hyundai genesis ev 2Ο Fitzgerald δήλωσε “Μέσω της Genesis εξετάζουμε όλα τα εναλλακτικά συστήματα κίνησης και είναι προφανές ότι το EV είναι σίγουρα στα πλαίσια της δημιουργίας. Πιστεύουμε ότι τα πλήρη ηλεκτρικά οχήματα είναι το μέλλον της αυτοκίνησης”. Το Genesis αποτελεί ήδη από μόνο του ένα πολυτελές μοντέλο, που όμως διαθέτει επιθετική όψη, φανερώνοντας τη sport μορφή του. Άλλωστε είναι γνωστό πως ο Fitzgerald έχει παρελθόν στο σχεδιαστικό τμήμα της Lamborghini, ενώ στο ίδιο τμήμα θα ενταχθούν οι Luc Donckerwolke και Sangyup Lee, οι οποίοι έχουν δείξει τα διαπιστευτήριά τους στο σχεδιαστικό τμήμα της Bentley.

Σίγουρα το EV της Genesis είναι ένα ακόμα λιθαράκι στη στρατηγική που έχει σχεδιάσει η Hyundai για το μέλλον της. Οι Κορεάτες πιστεύουν ότι αυτή τους η κίνηση θα δυσκολέψει αρκετά τις Audi, Mercedes και BMW, αφού η τιμή του Genesis EV αναμένεται να είναι χαμηλότερη από τα αντίστοιχα ηλεκτρικά μοντέλα. Μέχρι στιγμής, μπορεί να μην έχουμε στοιχεία και λεπτομέρειες για το αμάξωμα, όμως γνωρίζουμε ότι η αυτονομία του αναμένεται να φτάνει τα 320 χλμ. Δεδομένου ότι το Hyundai Ioniq έχει αυτονομία μόλις 180 χλμ, μπορεί κάποιος να αντιληφθεί το πόσο οι μηχανικοί εξελίσσουν το Genesis EV. Άλλα στοιχεία ή λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, όμως το νέο όχημα δεν αναμένεται να έχει μεγάλες διαφορές από το Genesis που ήδη κυκλοφορεί στην αγορά. Εν αναμονή λοιπόν.