Η Διεθνής Έκθεση Αυτοκίνητου της Νέας Υόρκης ανοίγει τις πύλες του στο κοινό στις 25 Μαρτίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Απριλίου. Σήμερα και αύριο είναι οι ημέρες παρουσιάσεων στους δημοσιογράφους. Εκεί η Nissan έκανε τα αποκαλυπτήρια του νέου GT – R. 10 χρόνια μετά η ναυαρχίδα της ιαπωνικής εταιρείας είναι πιο ώριμη, αλλά χωρίς να χάνει τη φρεσκάδα και φυσικά τον ενθουσιασμό και τη δύναμη του. Οι βελτιώσεις του GT – R βασίστηκαν σε πέντε βασικούς τομείς, την εξωτερική σχεδίαση, την εσωτερικό φινέτσα, τις οδηγικές επιδόσεις, την οδηγική άνεση και την προηγμένη τεχνολογία.

nissan gt-r 2Αναβαθμισμένο σε όλα του τα σημεία το νέο GT – R είναι έτοιμο να δεχτεί κάθε πρόκληση από όποιον το αμφισβητήσει. Σχεδιασμένο στο χέρι από τα καθίσματα μέχρι και το κιβώτιο ταχυτήτων στο εσωτερικό το νέο μοντέλο είναι αυτό που αναζητά ο καθένας που θα βρεθεί πίσω από τιμόνι του. Οι επιδόσεις βελτιώθηκαν, ενώ υπάρχουν τέσσερα πακέτα εξοπλισμού που κάνουν το GT – R ακόμη πιο ελκυστικό.

Το νέο δυναμικό στυλ του GT – R είναι, τόσο ελκυστικό όσο και λειτουργικό. Η νέα μάσκα σε σχήμα V, μία από τις τελευταίες υπογραφές του σχεδιασμού της Nissan, έχει ελαφρώς διευρυνθεί για να παρέχει καλύτερη ψύξη του κινητήρα. Το ματ φινίρισμα χρωμίου, το νέο καπό με τις έντονες γραμμές ρέει άψογα από τη μάσκα, ενισχύοντας τη σταθερότητα κατά οδήγηση σε υψηλές ταχύτητες. Τέσσερα νέα χώματα συνθέτουν το πάζλ του εξωτερικού του νέου GT – R.

nissan gt-r 4Μέσα στην καμπίνα, η νέα Premium εμφάνιση διακρίνεται αμέσως από την κατασκευή του ταμπλό στο χέρι, ενώ τα αναθεωρημένα καθίσματα από δέρμα Nappa, προσφέρουν μεγαλύτερη άνεση και κρατήματα. Από 27 διακόπτες που υπήρχαν στο προηγούμενο μοντέλο έχουν απομείνει μόνο 11, ενώ υπάρχει και η οθόνη αφής μεγαλύτερη κατά μια ίντσα φτάνοντας τις 8” από 7” που ήταν στο απερχόμενο μοντέλο. Επιπλέον, για πρώτη φορά μοχλοί τοποθετούνται στο τιμόνι, κάνοντας πιο εύκολη τη ζωή του οδηγού, χωρίς να αποσπάται η προσοχή του από το δρόμο.

Μηχανικά το GT – R αναβαθμίστηκε κατά 20 ίππους από το απερχόμενο μοντέλο φτάνοντας συνολικά τους 565 ίππους. Πλέον ο V6 Twin – Turbo κινητήρας χωρητικότητας 3,8 λίτρων είναι πιο δυνατός προσφέροντας καλύτερες επιδόσεις. Η καμπύλη της ροπής είναι επίπεδη για να υπάρξει βελτιωμένη επιτάχυνση. Το σύστημα εξάτμισης τιτανίου συνδυάζει τη δύναμη με το νέο ήχο και την τετραπλή απόληξη, ενθουσιάζοντας όποιον βρεθεί στο ακουστικό του πεδίο.

nissan gt-r 3Το νέο Nissan GT – R αναμένεται να βρεθεί στην παραγωγή μέσα στον επόμενο μήνα με τις πωλήσεις να ξεκινούν το καλοκαίρι, κάνοντας όσους θέλουν να το αποκτήσουν να γίνονται τρομερά ανυπόμονοι. Σίγουρα το ιαπωνικό μοντέλο έχει γίνει πιο δυνατό, τόσο εμφανισιακά, αλλά και από πλευράς επιδόσεων. Οι Ιάπωνες λένε πως θα το θέλουν όλοι. Εσείς θα το θέλατε;