Η γερμανική Porsche στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης εκτός των γνωστά μοντέλα που παρουσιάζει αποφάσισε να αποκαλύψει στο κοινό μια νέα εκδοχή των αυτοκινήτων της. Αυτή δεν είναι άλλη από την ηλεκτροκίνητη εκδοχή με την ονομασία Porsche Sports Car Concept Mission E. Μπορεί το νέο πρωτότυπο μοντέλο να είναι ηλεκτρικό, αλλά δεν υστερεί σε καμία περίπτωση από επιδόσεις.

porsche sports car concept mission e 3Το νέο μοντέλο στην κατασκευή του θυμίζει έντονα μια 911, με τη μόνη διαφορά ότι είναι τετράθυρο, αλλά διαθέτει και αυτό τέσσερις θέσεις επιβατών όπως και η 911. Σύμφωνα με τους μηχανικούς της γερμανικής εταιρείας η Porsche Sports Car Concept Mission E, μπορεί να διανύσει περισσότερα από 500 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση, ενώ για να φορτίσει στο 80%, απαιτούνται μόλις 15’ σε ένα γρήγορο σταθμό φόρτισης. Ένα από τα χαρακτηριστικά του νέου μοντέλου είναι η βέλτιστη κατανομή βάρους και το χαμηλό κέντρο βάρους. Η κατασκευή είναι εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο, χάλυβα και άνθρακα, ενώ εξωτερικά το μοντέλο ολοκληρώνεται με τα LED φωτιστικά σώματα και τις ζάντες αλουμινίου 21” μπροστά και 22” πίσω.

Εσωτερικά η Porsche Sports Car Concept Mission E, διαθέτει μια καθαρή σχεδίαση προσπαθώντας να απλοποιήσει το χειρισμό από τη θέση του οδηγού. Τα Bucket καθίσματα κάνουν ακόμα πιο άνετη τη ζωή των τεσσάρων επιβατών προσφέροντας ασφαλή πλευρική στήριξη κατά τη διάρκεια της δυναμικής οδήγησης. Το ταμπλό διαθέτει πέντε στρογγυλά όργανα τεχνολογίας OLED, ενώ υπάρχει η 3D οθόνη αφής με την κάμερα οπισθοπορείας για να γίνει πιο εύκολο το παρκάρισμα. Επιπλέον, υπάρχουν κάμερες, τόσο μπροστά, όσο και στα πλαϊνά του αμαξώματος, οι οποίες απεικονίζουν την εξωτερική κατάσταση του αμαξώματος ανά πάσα ώρα και στιγμή. Εκτός όμως όλων αυτών υπάρχει και το Porsche Car Connect, το οποίο μπορεί να συνδέσει κάποιος το Smartphone και να το διαχειρίζεται από εκεί, χωρίς να ασχολείται καν με το κινητό του τηλέφωνο.

porsche sports car concept mission e 2Η μπαταρία είναι τοποθετημένη στο κάτω μέρος του αμαξώματος και βασίζεται στην τελευταία τεχνολογία ιόντων λιθίου, ενώ διατρέχει όλο το μήκος μεταξύ του εμπρός και του πίσω άξονα. Μηχανικά το νέο μοντέλο τροφοδοτείται από τον ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος είναι δοκιμασμένος στην υβριδική 919, μεγέθους 800 Volt, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 600 ίππους. Το 0 – 100 επιτυγχάνεται μόλις σε 3,5” το 0 – 200 σε λιγότερο από 12”, ενώ υπάρχει η απόλυτη ακρίβεια στην οδήγηση, με το σύστημα All – Wheel – Drive.

Σίγουρα η Porsche με το πρωτότυπο Sports Car Concept Mission E, αποκάλυψε τι στοχεύει να παράγει μελλοντικά, το θέμα όμως είναι αν το ηλεκτρικό αυτοκίνητο μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των φίλων της γερμανικής εταιρείας. Το πότε και αν θα το δούμε στην παραγωγή είναι άγνωστο, όμως φημολογείται έντονα πως οι μηχανικοί θέλουν να μπουν στην παραγωγή με το νέο μοντέλο πριν από το 2017.