Τη BMW i8 τη γνωρίσαμε αρχικά με ένα υπέροχο μπλε χρώμα. Τώρα έρχεται η κόκκινη έκδοση με την πλήρη ονομασία να είναι i8 Protonic Red Special Edition. Πια είναι η διαφορά με τη γνωστή i8; Η διαφοροποίηση που έχει από τη συνηθισμένη i8 είναι πως θα είναι πρώτη από σειρά ειδικών εκδόσεων που θα παρουσιάσει η γερμανική φίρμα για την i8.

bmw i8 protonic red special edition 2Με διαφορετικές πινελιές η κόκκινη έκδοση διαθέτει ανθρακονήματα και κεραμικά στοιχεία στο εσωτερικό του αμαξώματος. Όσον αφορά στον κινητήρα δεν υπάρχει καμία αλλαγή με τον κινητήρα να μην είναι άλλος από τον υπερτροφοδοτούμενο χωρητικότητας 1,5 λίτρων, όπου μαζί με τον ηλεκτροκινητήρα η μέγιστη ισχύ φτάνει τους 362 ίππους. Το 0 – 100 επιτυγχάνεται σε 4,4”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 250 χλμ/ώρα.

Η πρώτη επίσημη παρουσία της i8 Protonic Red Special Edition έγινε στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, με το κοινό να μπορεί να απολαύσει μέχρι τις 13 Μαρτίου, όπου διαρκεί η έκθεση. Τέλος, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν μπορεί να μην έχει γίνει γνωστή η τιμή, αν και δε θα διαφέρει πολύ από την i8, όμως όποιος σκοπεύει να την αγοράσει θα πρέπει να βιαστεί, αφού θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων.