Η αμερικάνικη Orange County Dime εξειδικεύεται στη βελτίωση των κινητήρων, κυρίως στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, με την τεχνογνωσία που είχε αποκτηθεί ως tuners. Επί του παρόντος, η Dime Racing τρέχει μια SLS AMG στο Pirelli World Challenge, αλλά ετοίμασαν και μια πολύ γρήγορη AMG GT για αυτούς που τη θέλουν για καθημερινή χρήση, ενώ πιθανώς να ακολουθήσουν το ίδιο για την E63 και την C63 αρκετά σύντομα.

mercedes-amg-gt-3

Η Dime προσφέρει ένα carbon fiber αεροδυναμικό πακέτο, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται το μπροστινό splitter, η μάσκα, οι πλαϊνές ποδιές, ο διαχύτης και τα φτερά, καθώς επίσης και ένα αναβαθμισμένο σύστημα ψύξης, ρυθμιζόμενη ανάρτηση και μια ελαφριά εξάτμιση. Επίσης, ο V8 κινητήρας διαθέτει καλύτερο turbo και ένα νέο ECU, με τη συνολική ισχύ να ανεβαίνει στους 745 ίππους και τη μέγιστη ροπή να αγγίζει τα 101 κιλά ροπής.

Εφόσον αυτό το αρκετά δυνατό αυτοκίνητο προορίζεται να βγει στην παραγωγή, το μπροστινό splitter αφαιρείται εύκολα, ενώ είναι οικονομικό το να αντικατασταθεί, με τα επιπλέον extra να περιλαμβάνουν ένα πλήρες road cage, race radio, σύστημα πυρόσβεσης και διάφορα άλλα αντικείμενα. Η Dime θα διαθέσει επίσης ένα κάλυμμα αυτοκινήτου και ένα ρολόι Vaxjo από τον πρώην οδηγό της Formula 1 και νικητή του Le Mans, Stefan Johansson, καθώς και εισιτήρια διαρκείας για το Pirelli World Challenge.

mercedes-amg-gt-2

Η αρχική τιμή των 140.000€ μπορεί να ακούγεται λίγο τσιμπημένη, αλλά δεδομένου ότι η AMG GT S ξεκινά από τα 122.000€, μπορεί να κάνετε μια δίκαιη εικασία πως με 577 ίππους το GT R θα σας ανταμείψει, για να μην αναφέρουμε στην ακόμα πιο τρελή Black Series που αναμένεται το 2019. Επομένως, οι 745 ίπποι εγγυούνται να αποσβέσουν άμεσα όλο το ποσό.