Τη Ρώμη τη γνωρίζουμε πολύ καλά όλοι μας ως την Πρωτεύουσα της Ιταλίας. Τώρα έρχεται να δώσει το όνομα της και σε ένα μοντέλο αυτοκίνητου. Ποιο θα ήταν αυτό; Μα φυσικά η ναυαρχίδα των ιταλικών μοντέλων η Ferrari. Οι Ιταλοί παρουσίασαν σε ένα πολύ κλειστό κύκλο καλεσμένων τη νέα Ferrari Roma. Πρόκειται για ένα Grand Tourer Coupe μοντέλο που λίγο πολύ φέρνει στις μνήμες κάτι από τα παλιά.

Αυτό το επιβεβαίωσαν και οι ιθύνοντες της ιταλικής φίρμας τονίζοντας πως ο σχεδιασμός του αποτελεί φόρο τιμής στην ιταλική πόλη των δεκαετιών του 50 και του 60. Το νέο μοντέλο έχει μήκος 4,65 μέτρα, πλάτος 1,97 μέτρα, ύψος 1,30 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο φτάνει τα 2,67 μέτρα. Το συνολικό βάρος φτάνει τα 1.472 κιλά. Ο σχεδιασμός της είναι λιτός, αλλά όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες πολύ επιθετικός.

Στο εσωτερικό δεσπόζουν τα δερμάτινα καθίσματα και το τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια. Το ταμπλό παραμένει όπως μας έχει συνηθίσει η Ferrari με το ψηφιακό ταχύμετρο και το αναλογικό στροφόμετρο. Οι δύο θέσεις οδηγού και συνοδηγού ξεχωρίζουν, αφού ανάμεσα τους υπάρχει μια κάθετη οθόνη αφής με το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης. Επιπλέον, υπάρχει και μια ακόμη οθόνη στο συνεπιβάτη για να βλέπει ότι χρειάζεται από το αυτοκίνητο.

Μηχανικά η νέα Ferrari Roma τροφοδοτείται από το V8 Twin-Turbo κινητήρα χωρητικότητας 3,9 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 620 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 77,4 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε μόλις 3,4”, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 320 χλμ/ώρα. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 8τάχυτο DCT αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη της ιταλικής φίρμας.

Η Ferrari Roma είναι ένα εντελώς καινούργιο μοντέλο που όμως θέλει να συνδέσει τα ρετρό στοιχεία με το σήμερα. Μπορεί να είναι απλή λιτή και απέριττη χωρίς να κουβαλά πολλά πράγματα επάνω της δεν παύει όμως να είναι ένα από τα Super Car που θα θέλαμε να είχαμε στα χέρια μας. Εσείς;