Η Dacia αποκάλυψε τη νέα γενιά των μοντέλων Sandero, Sandero Stepway και Logan. Και τα τρία μοντέλα βασίζονται στην πλατφόρμα CMF-B, η οποία για όσους δε γνωρίζουν κατασκευάζει τα Renault Clio και Captur, όπως το Juke της Nissan. Τα νέα μοντέλα είναι μεγαλύτερα από τους προκατόχους τους και διαθέτουν LED φωτιστικά σώματα. Παράλληλα μεγάλωσε ο χώρος για τους επιβάτες στο εσωτερικό, αλλά και αυτός των αποσκευών.

Εσωτερικά θα υπάρχει η οθόνη αφής με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, ενώ έχει βελτιωθεί και η ποιότητα των υλικών. Όσο για τους κινητήρες αναμένεται να υπάρχουν αυτοί της βενζίνης με 75 και 100 ίππους, καθώς και ένας πετρελαίου με 85 ίππους. Επιπλέον, αναμένουμε και το ήπιο υβριδικό σύστημα που θα αποτελείται από τον κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1,6 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 140 ίππους.

Όπως όλα δείχνουν η Dacia πλέον προσπαθεί να φύγει από τη δεύτερη μοίρα που την είχε κατατάξει η Renault και όπως φαίνεται το πετυχαίνει, αφού όλο και αυξάνει τις πωλήσεις της. Για όσους ενδιαφέρονται περισσότερα στοιχεία για τα νέα Sandero, Sandero Stepway και Logan θα αποκαλύψει η ρουμάνικη εταιρεία στις 29 Σεπτεμβρίου. Λίγη υπομονή λοιπόν.