Η Lamborghini Countach ήταν ένα από τα πιο εντυπωσιακά μοντέλα της ιταλικής φίρμας που όμως στις αρχές της δεκαετίας του 90 σταμάτησε την παραγωγή. 31 χρόνια μετά οι Ιταλοί αποφάσισαν την επαναφορά της για λίγους και εκλεκτούς. Η είδηση λίγο πολύ ήταν γνωστή ότι θα επανέλθει η Countach, φυσικά χωρίς να έχει καμία σχέση με το μοντέλο που κυκλοφορούσε από το 1974 έως το 1990.

Ουσιαστικά πρόκειται για συλλεκτική έκδοση που παρουσιάστηκε στο ετήσιο φεστιβάλ του Monterey. Το εν λόγω μοντέλο έχει κομμάτια από ανθρακονήματα, ενώ όπως βλέπουμε ουσιαστικά δεν υπάρχει μάσκα αφού η μπροστινή όψη είναι αρκετά χαμηλή. Το λογότυπο Countach βρίσκεται στο δεξί μέρος, ενώ στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν τα φωτιστικά σώματα και η τετραπλή απόληξη της εξάτμισης, ενώ το συνολικό βάρος φτάνει τα 1.595 κιλά.

Στο εσωτερικό δεσπόζει η οθόνη αφής μεγέθους 8,4”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας και η ψηφιακή οθόνη του πίνακα οργάνων. Τα κόκκινα δερμάτινα καθίσματα, με το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι και τα paddle shift πίσω από αυτό, ανεβάζουν κατά πολύ τον πήχη της πολυτέλειας. Το κόκκινο δέρμα συνεχίζεται και στο ταμπλό, ενώ στα προσκέφαλα των καθισμάτων υπάρχει το λογότυπο της Lamborghini.

Η νέα Lamborghini Countach μηχανικά διαθέτει ένα ήπιο υβριδικό σύνολο, όπου αποτελείται από το V12 ατμοσφαιρικό κινητήρα χωρητικότητας 6,5 λίτρων και από ένα μικρό ηλεκτροκινητήρα 48 Volt. Η μέγιστη ισχύς αγγίζει τους 780 ίππους, ενώ η μέγιστη ροπή φτάνει τα 73,4 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε μόλις 2,8”, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 355 χλμ/ώρα.

Ο ηλεκτροκινητήρας διαθέτει έναν υπερπυκνωτή, ο οποίος παρέχει την τριπλάσια ισχύ σε σχέση με μια μπαταρία ιόντων λιθίου. Έτσι η νέα Lamborghini Countach συνδυαστικά αποδίδει 814 ίππους δίνοντας μια άλλη δύναμη και αίσθηση στον οδηγό. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, ενώ η κίνηση μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς.

Όπως ανακοίνωσαν οι Ιταλοί η νέα Lamborghini Countach LPI-800-4 θα κυκλοφορήσει σε μόλις 112 κομμάτια, κάτι που αναμένεται να την κάνει ανάρπαστη. Όσο για την τιμή; Το κόστος του κάθε μοντέλου από τα 112 αγγίζει τα 2.000.000€ χωρίς να υπολογίζονται οι φόροι. Σίγουρα, η τιμή είναι απλησίαστη, όμως όποιος την αποκτήσει θα έχει ένα κόσμημα στα χέρια του. Άλλωστε αυτά τα αυτοκίνητα είναι από τη φύση τους για λίγους.