Οι πωλήσεις της ολοκαίνουργιας Lamborghini Sian έχουν ξεκινήσει. Η ιταλική φίρμα έχει στείλει ήδη στις αντιπροσωπείες της το νέο Super Car, το οποίο υπόσχεται αδρεναλίνη, αλλά και ασφάλεια. Οι πρώτες από τις 63 Sian που θα διοχετευθούν στα καταστήματα της Lamborghini έχουν φτάσει ήδη στο Λονδίνο και μάλιστα έχουν πάει ήδη στους ιδιοκτήτες τους.

Το κατάστημα της ιταλικής φίρμας στο Λονδίνο ήδη παρέδωσε τις δύο πρώτες Lamborghini Sian και τις απέμεινε μόλις μια, αφού για τη μεγάλη Βρετανία είχαν προορισμό μόνο τρεις. Όπως διακρίνεται και από τις φωτογραφίες η μία είναι μαύρη και η άλλη ασημένια. Στο εσωτερικό υπάρχουν τα δερμάτινα καθίσματα Nero Ade, με ραφές Oro Electrum.

Το κυριότερο χαρακτηριστικό της Sian όμως είναι ο ηλεκτροκινητήρας για το υβριδικό σύστημα, ο οποίος είναι ο πρώτος που τοποθετείται ποτέ σε ένα αυτοκίνητο παραγωγής της ιταλικής φίρμας. Είναι εξαιρετικά ελαφρύς και μπορεί να επαναφορτίσει κάθε φορά που το αυτοκίνητο φρενάρει. Σκεφτείτε πως μια παραδοσιακή μπαταρία ιόντων λιθίου είναι τρεις φορές βαρύτερη και τρεις φορές λιγότερο ισχυρή από τη μονάδα που τοποθέτησε η Lamborghini στη Sian.

Για όσους δε γνωρίζουν κάτω από το καπό της Sian κρύβεται ο V12 κινητήρας χωρητικότητας 6,5 λίτρων, αλλά και ο ηλεκτροκινητήρας των 48 Volt. Η συνδυαστική ισχύς και των δύο κινητήρων αγγίζει τους 808 ίππους, ενώ η μέγιστη ροπή φτάνει τα 77,4 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε μόλις 2,8”, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 350 χλμ/ώρα.

Όπως και να έχει η νέα Lamborghini Sian είναι το ταχύτερο εργοστασιακό μοντέλο που έχει δημιουργηθεί μέχρι σήμερα. Μπορεί να μην έγινε γνωστή η αξία των δύο μοντέλων που πουλήθηκαν στο Λονδίνο, όμως αυτό που γνωρίζουμε είναι πως η ηλεκτροκίνηση κέρδισε ένα από τα πιο ισχυρά αυτοκίνητα του κόσμου αλλάζοντας τα δεδομένα. Όπως όλα δείχνουν είναι θέμα χρόνου να δημιουργηθεί και κάποιο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Lamborghini.