Η BMW επενδύει στα υβριδικά μοντέλα και αυτό φαίνεται από τη νέα γενιά υβριδικών μοντέλων της 7 Series. Η γερμανική φίρμα δημιούργησε τρία Plug – In υβριδικά Sedan μοντέλα, που το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι η πολυτέλεια. Τα νέα μοντέλα επιτρέπουν την υψηλού επιπέδου οδηγική απόλαυση, την άνεση σε μεγάλες αποστάσεις και την πολυτέλεια, σε συνδυασμό με όλα τα νέα ηλεκτρικά συστήματα.

bmw 740le xdrive 3Τα αυτοκίνητα της BMW iPerformance αντιπροσωπεύουν την πιο αυστηρή εφαρμογή του Efficient Dynamics σε οχήματα με το εμπορικό σήμα της BMW. Τόσο η BMW eDrive, όσο και η δομή του αμαξώματος από κομμάτια άνθρακα, έχουν τις ρίζες τους στην τεχνογνωσία του BMW i. Όταν πρόκειται για τη φόρτιση της μπαταρίας υψηλής τάσης, οι πελάτες επωφελούνται από καινοτόμα προϊόντα και τις υπηρεσίες που αναπτύχθηκαν για την BMW i. Η BMW 740e iPerformance, η BMW 740Le iPerformance και η BMW xDrive 740Le iPerformance είναι τα επόμενα υβριδικά μοντέλα της γερμανικής φίρμας.

Η εξωτερική εμφάνιση προδίδει το μεγάλο μήκος της και την κλασσική εμφάνιση της γερμανικής φίρμας με τη διπλή μάσκα και το σήμα της BMW να δεσπόζουν μπροστά μαζί με τα φωτιστικά σώματα. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν τα μεγάλα φωτιστικά σώματα, αλλά και η διπλή απόληξη της εξάτμισης. Στο εσωτερικό το τριάκτινο τιμόνι, με τον πίνακα οργάνων και τη μεγάλη οθόνη αφής δείχνουν την άνεση, αλλά και την πολυτέλεια του υβριδικού μοντέλου.

bmw 740le xdrive 4Το πιο σημαντικό κομμάτι και στα τρία μοντέλα είναι το υβριδικό σύνολο, το οποίο αποτελείται από της τελευταίας γενιάς 4κύλινδρο κινητήρα βενζίνης TwinPower Turbo και έναν ηλεκτροκινητήρα. Η συνολική ισχύς και των δύο κινητήρων φτάνουν τους 326 ίππους, ενώ η μέση κατανάλωση με βάση τον κατασκευαστή είναι μόλις 2,2 λίτρα/100χλμ, με τις εκπομπές ρύπων να ανέρχονται μόλις σε 50 γρ/χλμ. Η Έξυπνη διαχείριση της ενέργειας βελτιστοποιεί την αλληλεπίδραση του κινητήρα εσωτερικής καύσης και του ηλεκτροκινητήρα.

Ο κινητήρας εσωτερικής καύσης TwinPower Turbo χωρητικότητας 2 λίτρων αποδίδει μέγιστη ισχύ 258 ίππους και 40,7 κιλά ροπής, ενώ το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, με βάση τις μετρήσεις αποδίδει συνολικά 113 ίππους, με τη ροπή να φτάνει τα 25,4 κιλά. Η κίνηση μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του Steptronic 8τάχυτου κιβωτίου της γερμανικής εταιρείας. Όπως αναφέραμε η συνολική ισχύς και των δύο κινητήρων φτάνει τους 326 ίππους, ενώ η μέγιστη ροπή είναι 50.9 κιλά, με το 0 – 100 να επιτυγχάνεται σε 5,4”.

bmw 740le xdrive 5Η ηλεκτρική ώθηση παρέχει μια αξιοσημείωτη αύξηση στην δυναμική, που εκφράζεται με στιγμιαίες αντιδράσεις του συστήματος μετάδοσης κίνησης και συνδυάζει την αυξημένη απόδοση του ηλεκτρικού κινητήρα όταν χρειάζεται περισσότερο το αυτοκίνητο να κινείται μέσα στην πόλη. Η μέγιστη ηλεκτρική αυτονομία είναι 44 έως 48 Χιλιόμετρα για τη BMW 740e iPerformance και τη BMW 740Le iPerformance, ενώ για τη BMW xDrive 740Le iPerformance φτάνει τα 41 έως τα 45 χιλιόμετρα, ανάλογα τον τρόπο οδήγησης.

Το πλεονέκτημα των νέων υβριδικών μοντέλων είναι το κουμπί eDrive στην κεντρική κονσόλα, το οποίο δίνει στον οδηγό την ευκαιρία να διαλέξει με πιο σύστημα οδήγησης θέλει να απολαύσει τη διαδρομή του. Το AUTO eDrive και το MAX eDrive είναι η επιλογές που προσφέρονται στον οδηγό για επιλέξει πως προτιμά την οδήγηση που θέλει, ενώ η φόρτιση της μπαταρίας γίνεται χειροκίνητα, με τον οδηγό να διαλέγει την τιμή από το 30 έως το 100% και η μπαταρία ανάλογα την κίνηση του αυτοκινήτου φορτίζει. Φυσικά, για όσους θέλουν υπάρχει και η παραδοσιακή φόρτιση με την πρίζα του σπιτιού.

bmw 740le xdrive 1Οι νέες BMW 740e iPerformance, η BMW 740Le iPerformance και η BMW xDrive 740Le iPerformance είναι σίγουρο πως θα προσφέρουν την πολυτέλεια και την άνεση σε πολύ υψηλό βαθμό ανταμείβοντας όσους τις αγοράσουν. Η αξιοπιστία της i8 είναι σίγουρο ότι έχει περάσει και στα νέα υβριδικά μοντέλα της γερμανικής φίρμας ανεβάζοντας τον πήχη σε πολύ υψηλά επίπεδα, όσον αφορά στα οχήματα που διαθέτουν και ηλεκτροκίνηση. Το μόνο που μένει είναι να δούμε την τιμολογιακή πολιτική, αφού είναι σίγουρο πως τέτοια αυτοκίνητα κοστίζουν ακριβά.