Η Porsche παρουσίασε μια νέα έκδοση της Panamera, με την ονομασία Platinum Edition. Το γερμανικό μοντέλο διαθέτει ενεργά LED Matrix φωτιστικά σώματα με το Porsche Dynamic Light System Plus (PDLS Plus), νέα πίσω φωτιστικά σώματα, ενεργή αερανάρτηση και ζάντες αλουμινίου μεγέθους 20” ή 21”.

Στο εσωτερικό υπάρχουν τα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα δερμάτινα καθίσματα με κλιματισμό, τα πίσω θερμαινόμενα καθίσματα, ο κλιματισμός τεσσάρων ζωνών, το σπορ GT τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια, ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων και το ηχοσύστημα της Bose. Επιπλέον, υπάρχουν τα συστήματα Power Steering Plus και Lane Change Assist.

Μηχανικά υπενθυμίζουμε πως η Panamera τροφοδοτείται από το V6 κινητήρα χωρητικότητας 2,9 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 325 ίππους, ενώ υπάρχει και η Panamera 4 E-Hybrid, με τον V6 Bi-Turbo κινητήρα χωρητικότητας 2,9 λίτρων και έναν ηλεκτροκινητήρα με τη συνδυαστική ισχύ να φτάνει τους 455 ίππους.

Για όσους ενδιαφέρονται αρχικά οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν από την Αμερική και την Αυστραλία μέσα στο πρώτο 6μηνο του 2022. Αργότερα αναμένονται και σε άλλες Ηπείρους. Όσο για την τιμή; Η Panamera Platinum Edition στην αμερικάνικη αγορά ξεκινά από 103.250$, ενώ η έκδοση Panamera 4 E-Hybrid Platinum Edition ξεκινά από 116.550$.