Πριν λίγο καιρό η Audi αποκάλυψε το νέο A3 (Audi A3 Sportback). Τώρα οι Γερμανοί παρουσίασαν την Plug-in υβριδική έκδοση του νέου μοντέλου. Φυσικά, όπως ήταν αναμενόμενο στην εξωτερική και στην εσωτερική εμφάνιση δεν υπάρχουν αλλαγές, κρατώντας το A3 αναλλοίωτο.

Η αλλαγή έρχεται στο μηχανικό κομμάτι. Η έκδοση 40 TFSI e τροφοδοτείται από τον TFSI κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1,4 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 150 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 25,4 κιλά και από έναν ηλεκτροκινητήρα με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 109 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 33,6 κιλά. Η συνδυαστική ισχύς και των δύο κινητήρων φτάνει τους 240 ίππους και η μέγιστη ροπή είναι 35,6 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 7,6”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 227 χλμ/ώρα.

Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη S Tronic, με την κίνηση να μεταφέρεται στους εμπρόσθιους τροχούς. Ο ηλεκτροκινητήρας λειτουργεί με μια μπαταρία ιόντων λιθίου 13 kWh και έχει αυτονομία 78 χιλιόμετρα. Η τελική ταχύτητα είναι 140 χλμ/ώρα, ενώ για να φορτίσει σε μια απλή οικιακή πρίζα χρειάζεται περισσότερες από τέσσερις ώρες.

Το νέο Audi A3 Plug-in Hybrid είναι ήδη διαθέσιμο στη γερμανική αγορά με την τιμή να του να ορίζεται στα 37.470€, ενώ για όσους ενδιαφέρονται στην ελληνική αγορά αναμένεται να βρεθεί στο τελευταίο δίμηνο του έτους με την τιμή όμως να είναι άγνωστη. Πάντως για όσους θέλουν υβριδικό αυτοκίνητο είναι μια ακόμα λύση.