Η BMW στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκίνητου της Γενεύης παρουσίασε τη νέα Concept M8 Gran Coupe, που όπως όλα δείχνουν θα διευρύνει τόσο την πολυτέλεια της γερμανικής φίρμας, αλλά δε θα υστερεί σε ταχύτητα και επιδόσεις. Η εμφάνιση όπως αναμενόταν ήταν περισσότερο σπορ από ποτέ, ενώ αναδεικνύει αμέσως την πολυτέλεια.

Σύμφωνα με τους Γερμανούς η BMW Concept M8 Gran Coupe είναι κάτι περισσότερο από ένα πολυτελές σπορ αυτοκίνητο με τέσσερις πόρτες. Συμβολίζει μια νέα και μοναδική αντίληψη της πολυτέλειας. Από την πρώτη ματιά καταλαβαίνει κανείς το πόσο χαμηλωμένο είναι το αυτοκίνητο, προσφέροντας όμως σταθερότητα σε απότομές και μεγάλες στροφές. Τα περιγράμματα της μάσκας και του ψυγείου εντυπωσιάζουν, δίνοντας έμφαση στο χαμηλό κέντρο βάρους του αυτοκινήτου. Τα φωτιστικά σώματα έχουν τοποθετηθεί ελαφρώς ψηλότερα, υπογραμμίζοντας την εγγύτητα του αυτοκινήτου στην άσφαλτο.

Οι αεραγωγοί προσφέρουν σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από το αναμενόμενο την ψύξη του κινητήρα, ενώ έχουν κατασκευαστεί από πλαστικό και ανθρακονήματα. Το μεγάλο μεταξόνιο, το μακρύ καπό, αλλά και η ρέουσα γραμμή της οροφής, με την κοντή πίσω όψη δείχνουν αμέσως την Sport Coupe εμφάνιση. Η αεροδυναμική του αυτοκινήτου είναι το παν για τους Γερμανός και αυτό φαίνεται ακόμα και από τους βελτιωμένους αεροδυναμικά εξωτερικούς καθρέπτες.

Ο Saleve Vert χρωματισμός ξεχωρίζει, αφού ανάλογα το φωτισμό από πράσινο χρώμα μπορεί να αλλάξει σε μπλε, ενώ στη λεπτομέρεια μπορεί κάποιος να ξεχωρίζει και το χρυσό – κίτρινο στα παράθυρα. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό της Concept M8 Gran Coupe είναι οι μεγάλες ζάντες αλουμινίου, ο πίσω διαχύτης και η τετραπλή απόληξη της εξάτμισης.

Η BMW Concept M8 Gran Coupe μπορεί να είναι ένα μοντέλο που δε θα βγει με αυτή την όψη στην παραγωγή, όμως είναι ο προπομπός για το τι πρόκειται να ακολουθήσει από τη γερμανική εταιρεία. Το μοντέλο παραγωγής αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο 2019 φέρνοντας μια διαφορετική άποψη τόσο στην πολυτέλεια, όσο και στην ταχύτητα, τις επιδόσεις και την ασφάλεια. Εν αναμονή λοιπόν.