Εδώ και λίγο καιρό στα media κυκλοφορούσε η είδηση πως η Renault στη Formula 1 θα αλλάξει την ονομασία της. Αυτή η είδηση δε φαίνεται να ενθουσίασε πολλούς, αντιδρώντας αρνητικά ιδίως οι πιστοί φίλοι της γαλλικής ομάδας και όχι μόνο. Λίγες ώρες πριν το GP της Monza στην Ιταλία η γαλλική ομάδα ανακοίνωσε επίσημα πως από το 2021 θα μετονομαστεί σε Alpine F1 Team, αλλάζοντας και τα χρώματα στα μονοθέσια.

Έτσι μετά την ανακοίνωση για την επιστροφή στη γαλλική ομάδα του δύο φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή Fernando Alonso, η Renault δεσμεύτηκε στην F1 ότι υπάρχει συμφωνία με τη Concorde τουλάχιστον μέχρι το 2025. Με όλα αυτά φαίνεται πως η γαλλική ομάδα θα φέρει σαρωτικές αλλαγές με τη νέα χρονιά.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του νέου ομίλου Luca De Meo έχει αναλάβει να αναδιοργανώσει την εταιρεία για να δώσει μεγαλύτερη έμφαση τόσο στη Renault, όσο στη Dacia, αλλά και την Alpine. Μέσα στα σχέδια είναι και ο Manager Director της Renault F1, Cyril Abiteboul, ο οποίος θα αναλάβει να βοηθήσει στην ανάδειξη της Alpine στην F1. Όπως όλα δείχνουν η Renault από το 2021 μπαίνει σε μια νέα εποχή.