Η Skoda έχει ανακοινώσει ότι στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου, που θα γίνει στη Γενεύη στις αρχές Μαρτίου, θα παρουσιάσει το ανανεωμένο Citigo. Ωστόσο, στην τσέχικη εταιρεία έχουν ήδη αρχίσει οι σκέψεις προκειμένου να λάβει το μικρό μοντέλο μια βελτιωμένη έκδοση RS. Φυσικά, ο μόνος που θα μπορούσε να έχει εμπνευστεί αυτό, είναι η XTomi Design.

Αξιοποιώντας τη facelifted έκδοση, το μικρό αυτοκίνητο πόλης της Skoda θα διαθέτει την ειδική μάσκα της τσέχικης εταιρείας με το σήμα RS, μεγαλύτερους προφυλακτήρες και αεροτομή οροφής. Επιπλέον, θα προστεθούν μεγαλύτερες ζάντες αλουμινίου σε αποχρώσεις γκρι και μαύρου. Μέχρι να ολοκληρωθεί αυτό το σχέδιο, για όποιον ενδιαφέρεται, θα υπάρξει η Sport έκδοση του Citigo, η οποία είναι ίδια με το Volkswagen Up και το Seat Mii.

Η εν λόγω έκδοση θα ονομάζεται GTI και θα χρησιμοποιεί τον TSI κινητήρα βενζίνης, χωρητικότητας 1 λίτρου, με τη μέγιστη ισχύ ν φτάνει τους 115 ίππους, με το 0 – 100 να ολοκληρώνεται σε 9”. Αν η Skoda αποφασίσει να ολοκληρώσει την εφαρμογή της έκδοσης RS στο Citigo, θα ανακατέψει αρκετά την τράπουλα στις πωλήσεις των αυτοκινήτων, αφού την τελευταία στιγμή αποφάσισε να μην το κάνει στη Fabia, αλλά σε ένα μικρότερο αυτοκίνητο, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται σε οικονομική πολιτική και περιθώρια χαμηλότερων τιμών.