Όλοι περιμένουν την έλευση του νέου Impreza WRX STI, με τις φήμες να θέλουν να φτάνει τους 400 ίππους. Η Subaru θέλοντας να τονώσει τις πωλήσεις του υπάρχοντος STI, δημιούργησε μια ακόμη ειδική έκδοση με την ονομασία STI Sport. Βέβαια, μην πηγαίνει το μυαλό σας σε κάποια δυνατή έκδοση, αφού μιλάμε για το απλό Impreza με βελτιώσεις στην εμφάνιση.

Στις βελτιώσεις που έχουν γίνει ξεχωρίζουν ορισμένα κομμάτια που είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα, τα Showa αμορτισέρ, ο διαχύτης, τα λογότυπα STI και οι μαύρες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 18”. Ο χρωματισμός του αυτοκινήτου είναι μόνο σε λευκό χρώμα, ενώ για όσους θέλουν υπάρχει και η νέα απόχρωση του μπλε.

Στο εσωτερικό η σπορ έκδοση θέλει να τονίσει τα χαρακτηριστικά της με τα κόκκινα και μαύρα καθίσματα από ύφασμα και δέρμα, αλλά και το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια, το δερμάτινο επιλογέα ταχυτήτων και τα πεντάλ αλουμινίου. Χρήση ανθρακονημάτων έχει γίνει και στο εσωτερικό, κυρίως στο ταμπλό και τις πόρτες.

Μηχανικά όπως αναφέραμε δεν υπάρχει καμία αλλαγή, αφού κάτω από το καπό παραμένει ο Boxer κινητήρας χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 154 ίππους. Για όσους ενδιαφέρονται δυστυχώς θα πρέπει να σκεφτούν κάποια άλλη έκδοση του Impreza, αφού το Subaru Impreza STI Sport θα είναι διαθέσιμο μόνο στην Ιαπωνία, με τις τιμές να ορίζονται στα 2.678.000¥ (21.700€) για την προσθιοκίνητη έκδοση, ενώ η τετρακίνητη ανεβαίνει στα 2.900.200¥ (23.500€).