Μια από τις εταιρίες που μεσουρανούσε στον μηχανοκίνητο αθλητισμό την δεκαετία του ’90 αλλά και την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα είναι η ιαπωνική Subaru, η οποία στιγμάτισε τους φίλους του WRC με τις επιτυχίες και τα εκπληκτικά αποτελέσματα που έφερε. Έχοντας απομακρυνθεί από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally, η Subaru έχει αφήσει ένα μεγάλο κενό στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, το οποίο επρόκειτο να καλύψει με τη συμμετοχή της στο BTCC, το Βρετανικό Πρωτάθλημα Αυτοκίνητων Τουρισμού.

Το όχημα που θα χρησιμοποιηθεί θα είναι το Subaru Levorg και πίσω από το τιμόνι του θα βρεθεί και ο Colin Turkington, πρωταθλητής του 2014, αφού αποτελεί οδηγό της ομάδας BMR, συνοδοιπόρου της Subaru  σε αυτό το εγχείρημα. Στελέχη της εταιρείας δήλωσαν ότι η πλατφόρμα στην οποία βασίζεται το Levorg είναι ικανή να φέρει επιτυχίες στην ομάδα, η οποία το υποστηρίζει πλήρως, λέγοντας ότι αν δεν πίστευαν ότι θα ήταν πιο ανταγωνιστικοί δε θα σταματούσαν τη συνεργασία με την Volkswagen και το CC.

Τέλος, ο Alan Gow, ισχυρός άνδρας του BTCC, δήλωσε ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που καλωσορίζει μια ακόμη αυτοκινητοβιομηχανία στο θεσμό, και ειδικά μια τόσο ιστορική στον μηχανοκίνητο αθλητισμό εταιρία, η οποία θα συνεργαστεί με μια από τις πιο έμπειρες και ικανές ομάδες. Το μόνο που μένει είναι η ιαπωνική φίρμα να δείξει τις ικανότητες της μέσα στις πίστες και να προσφέρει νίκες και τίτλους στους φίλους της. Εμείς θα ευχηθούμε καλή επιτυχία και πολλές νίκες στην Subaru.

Δημήτρης Τσιάρας