Πολλά ήταν τα Super Car που είδαμε στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκίνητου της Γενεύης, η οποία είναι σε εξέλιξη μέχρι και τις 13 Μαρτίου. Εκεί η Koenigsegg παρουσίασε την τελευταία έκδοση του Agera. Η σουηδική φίρμα κατασκευής Super Car δείχνει για άλλη μια φορά πως έχει πλήρη ειδικότητα στη συγκεκριμένη κατηγορία αυτοκίνητων. Το Agera Final όπως ονομάστηκε είναι κάτι περισσότερο από τη σειρά Agera, αφού έχει υποστεί βελτιώσεις.

koenigsegg agera final 2Αυτό που προκαλεί όμως είναι το ποιος θα προλάβει να τα αποκτήσει αφού θα κατασκευαστούν μόλις 3 κομμάτια. Το Agera παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2010 και σύμφωνα με τους Σουηδούς ήρθε η ώρα να κλείσει τον κύκλο του. Η έκδοση Agera Final έχει τροποποιηθεί, έτσι ώστε να είναι κοντά στο One:1. Οι εμπρός αεραγωγοί είναι χαρακτηριστικοί για την αύξηση της κάθετης δύναμης και της απόδοσης βελτιώνοντας αρκετά το νέο μοντέλο.

Κάτω από το καπό κρύβεται ο θηριώδης V8 Twin – Turbo κινητήρας χωρητικότητας 5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους εξωπραγματικούς 1.341 ίππους. Επιπλέον, η αναβάθμιση του μοντέλου περιλαμβάνει ζάντες από ανθρακονήματα της Koenigsegg, εξάτμιση τιτανίου και άλλα αεροδυναμικά βοηθήματα για να παραμένει το αυτοκίνητο σταθερό σε κάθε του κίνηση.

koenigsegg agera final 1Η έκπληξη είναι πως η τιμή θα παραμείνει όσο έχει ένα Agera χωρίς να αυξηθεί παρά τις βελτιώσεις. Το κόστος για κάθε ένα από τα τρία που θα κατασκευαστούν αναμένεται να είναι στα 2.300.000€. Η παραγωγή θα γίνει στο εργοστάσιο της Koenigsegg στην πόλη Angelholm της Σουηδίας και η παράδοση τους αναμένεται να γίνει στο τέλος του 2017.