Όταν κάποιος ακούει την ονομασία Tesla η πρώτη σκέψη που κάνει κανείς είναι ότι πρόκειται για ηλεκτρικά μοντέλα. Στην ελληνική αγορά τα ηλεκτρικά μοντέλα είναι ελάχιστα, αφού δεν υπάρχουν ακόμα οι βάσεις για σταθμούς φόρτισης των αυτοκινήτων. Όμως η Tesla δεν πτοείται από αυτό και όπως φαίνεται θα κάνει άνοιγμα στην Ελλάδα, όπως φαίνεται από την είδηση που αποκάλυψε το mononews.gr.

Αυτό βέβαια βγαίνει μέσα από την ίδρυση της Tesla Greece, η οποία καταχωρήθηκε στο ΓΕΜΗ (Γενικό Εμπορικό Μητρώο) την Πέμπτη 22/02/2018. Η αμερικάνικη εταιρεία φαίνεται πως δημιουργεί παράρτημα στη χώρα μας με την πλήρη ονομασία “Tesla Greece Μονοπρόσωπη ΙΚΕ” και έχει έδρα στο κτήριο Β’ του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών “Δημόκριτος”. Ο Διοικητής της Tesla Greece θα είναι ο Stephan Werkman, ο οποίος διευθύνει τις ευρωπαϊκές δραστηριότητες της Tesla μέσω της Tesla Motors Netherlands.

Όπως λένε οι πληροφορίες η Tesla Greece σχεδιάζει να αναπτύξει στη χώρα μας το τέταρτο στην Ευρώπη HUB, έχοντας ήδη άλλα τρία, δύο στην Ολλανδία και ένα στη Γερμανία. Φυσικά, δεν υπάρχουν ακόμα οι επίσημες ανακοινώσεις και αν η Tesla θέλει να επεκταθεί περισσότερο στη χώρα μας, αλλά εμείς θα θέλαμε να αναπτυχθεί η Tesla Greece, αφού τέτοιες επενδύσεις είναι καλό να γίνονται.