Οι Τεράστιες αλλαγές που σαρώνουν την αυτοκινητοβιομηχανία, με τα νέα οχήματα χωρίς οδηγό αναγκάζουν όλο και περισσότερες εταιρείες να αναγκάζονται να ασχοληθούν με αυτά τα μοντέλα. Μέσα σε αυτές τις εταιρείες ανήκει και η Toyota, όπου οι ιθύνοντες της έχουν καταλάβει πως το μέλλον βρίσκεται εκεί. Έτσι δια στόματος του Πρόεδρος Akio Toyoda δηλώνουν πως είναι κάτι παραπάνω από έτοιμοι για να τολμήσουν το συγκεκριμένο εγχείρημα.

toyota-2

Ήδη η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται σε συνομιλίες με την Google, για να βρεθεί χώρος για το νέο το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στις ΗΠΑ, έτσι ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία για την υλοποίηση του πρώτου αυτονόμου αυτοκινήτου της ιαπωνικής εταιρείας. “Τα δεδομένα έχουν αλλάξει και δε μπορούμε να τα αφήσουμε έτσι” δήλωσε ο αξιωματούχος της Toyota.

“Εκτός από την οδήγηση, θα τα αλλάξουμε όλα. Αν είχαμε στοιχεία για την κατάσταση του καιρού σε κάθε πόλη θα μπορούσαμε ακόμα να συγχρονίσουμε τους υαλοκαθαριστήρες σύμφωνα με τον καιρό, έτσι ώστε να ενεργοποιούνται μόνοι τους” δήλωσε ο Toyoda, ενώ συμπλήρωσε πως η συνεργασία με τη Google μπορεί να ανεβάσει στα ύψη τον πήχη. Όπως όλα δείχνουν θα δημιουργηθεί και ένα νέο σύστημα για τα συμβατικά αυτοκίνητα που ήδη κυκλοφορούν στην αγορά, το οποίο θα εφαρμοστεί σε δεκάδες εκατομμύρια αυτοκίνητα της Toyota σε όλο τον κόσμο.

toyota-1

Ο πρόεδρος της ιαπωνικής εταιρείας ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του τονίζοντας πως “Σε 5 με 10 χρόνια, η Toyota μπορεί να καταλήξει να είναι μια διαφορετική εταιρεία, ακολουθώντας την εξέλιξη των πραγμάτων”. Σίγουρα αυτές οι δηλώσεις αναμένεται να βάλουν φωτιά και στις υπόλοιπες εταιρείες, αφού κανείς δε γνωρίζει που μπορούν να φτάσουν τα πράγματα στην αυτοκίνηση, αφού οι εξελίξεις και οι αλλαγές γίνονται με ραγδαίο ρυθμό. Ίδωμεν.