Η βροχή σημάδεψε το Grand Prix του Βελγίου, αφού ουσιαστικά δε σταμάτησε ποτέ να βρέχει, με αποτέλεσμα όλο το GP να βρίσκεται στον αέρα για παραπάνω από 2:30’, με τους αγωνοδίκες να μην παίρνουν την απόφαση για τον αγώνα. Τελικά ύστερα από τρεις γύρους πίστα πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας ο Max Verstappen ήταν ο άτυπος νικητής, με δεύτερο τον Russell και τρίτο τον Hamilton, παίρνοντας τους μισούς βαθμούς.

Τα συμβάντα που είχαμε πριν την εκκίνηση ουσιαστικά ξεκινήσαν τον αγώνα νωρίτερα. Εκεί στο ζέσταμα ο Sergio Perez έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου και βγήκε εκτός πίστας κάνοντας ζημιά στο μονοθέσιο, με αποτέλεσμα να φαίνεται πως θα χάσει τον αγώνα. Από την άλλη πλευρά ο Kimi Raikkonen θα εκκινούσε από το pitlane, αφού άλλαξε πίσω αεροτομή. Μετά από 25’ καθυστέρηση τα μονοθέσια ξεκίνησαν για το γύρο σχηματισμού πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας κάνοντας δύο γύρους χωρίς όμως να γίνει κάτι περισσότερο, αφού είχαμε κόκκινη σημαία.

Μετά από 2:30’ αναμονή χωρίς να υπάρχει ενημέρωση για το τι θα γίνει με τον αγώνα και με το μονοθέσιο του Sergio Perez να είναι πλέον έτοιμο και να παίρνει έγκριση να συμμετάσχει στο αγώνα από την τελευταία θέση, οι ιθύνοντες πήραν την απόφαση να γίνει εκκίνηση του αγώνα με αντίστροφη μέτρηση μια ώρας χωρίς γύρους.

Όλα τα μονοθέσια ξεκίνησαν πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας, το οποίο έμεινε μέσα στην πίστα για 9’, όπου και βγήκε και πάλι η κόκκινη σημαία. Λίγο μετά οι αγωνοδίκες αποφάσισαν την ολοκλήρωση του αγώνα με τους 10 πρώτους πιλότους να παίρνουν τους μισούς βαθμούς. Έτσι για το τυπικό της ιστορίας ο Max Verstappen ήταν ο νικητής, με δεύτερο τον George Russell και τρίτο τον Lewis Hamilton.

Το GP του Βελγίου δεν είχε και τους καλύτερους χειρισμούς από πλευράς αγωνοδικών, αφού όλη αυτή η ταλαιπωρία σχεδόν τριών ωρών θα μπορούσε να είχε γίνει από την αρχή του αγώνα. Η αλήθεια είναι πως σε μια τέτοια πίστα δε μπορούσε να ολοκληρωθεί αγώνας, αφού η βροχή δεν άφησε ποτέ να γίνει αγώνας. Ο επόμενος αγώνας είναι το επόμενο τριήμερο 3 με 5 Σεπτεμβρίου στην Ολλανδία.

Οι 10 πρώτοι του Belgium GP

ΘέσηΟδηγόςΑυτοκίνητοΧρόνος
1.Max VerstappenRed Bull Racing-Honda3:27.071
2.George RussellWilliams-Mercedes+1.995
3.Lewis HamiltonMercedes+2.601
4.Daniel RicciardoMcLaren-Mercedes+4.496
5.Sebastian VettelAston Martin-Mercedes+7.479
6.Pierre GaslyAlphatauri-Honda+10.177
7.Esteban OconAlpine-Renault+11.579
8.Charles LeclercFerrari+12.608
9.Nicholas LatifiWilliams-Mercedes+15.485
10.Carlos SainzFerrari+16.166

Η βαθμολογία της F1