Πριν από τρεις μήνες ο Felipe Massa ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη Formula 1, όμως τώρα βρίσκεται ξανά στην επικαιρότητα καθώς η Williams αναζητά έναν οδηγό να αντικαταστήσει το Valtteri Bottas, ο οποίος φημολογείται από τη Mercedes προκειμένου να καλύψει το κενό του Nico Rosberg.

Η Williams έχει καταστήσει σαφές ότι θα αποδεσμεύσει το Bottas μόνο στην περίπτωση που εξασφαλίσει έναν έμπειρο οδηγό να βρίσκεται μαζί με τον ανερχόμενο 18χρονο Lance Stroll, με τον οποίο η συμφωνία κλείστηκε, προϋποθέτοντας ότι ο έφηβος θα είναι μαζί με έναν έμπειρο οδηγό.

Ο Massa ταιριάζει απόλυτα σε αυτή την εικόνα, καθώς ο ίδιος είναι βετεράνος με 250 εκκινήσεις σε GP,  έχοντας ξεκινήσει την καριέρα του με μέντορά του, Michael Schumacher, έναν από τους μεγαλύτερους οδηγούς της F1 όλων των εποχών. Η Claire Williams δήλωσε στο BBC “Εάν επιτρέπαμε στο Valtteri να φύγει, θα το κάναμε μόνο αν ένας έμπειρος οδηγός, μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση ήταν διαθέσιμη, όπως κάποιος σαν τον Felipe Massa, για παράδειγμα”.

Εν τω μεταξύ, αναφορές θέλουν την οικογένεια του Massa να έχουν περιοριστεί στη Βραζιλία για τις διακοπές τους, έχοντας λάβει μια “βαριά” οικονομική προσφορά από τη Williams, εξετάζοντας το ενδεχόμενο επιστροφής του στο άθλημα και τοποθετώντας λίγο πιο πίσω χρονικά την απομάκρυνσή του από την ενεργό δράση.

Πέρα από τη συμφωνία με τη Williams, ο Βραζιλιάνος έχει δεχτεί πρόταση για ρόλο ειδικού σχολιαστή της F1 από ένα ευρωπαϊκό τηλεοπτικό δίκτυο, καθώς επίσης μια θέση ως Επίτροπος της FIA.

Η πρόσκληση ήρθε από τον πρόεδρο της FIA, Jean Todt αποκάλυψε ο Massa “Είπε ότι θέλει να γίνω Επίτροπος, να πηγαίνω στους αγώνες, αλλά δεν ξέρω αν αυτό είναι κάτι που θέλω να κάνω. Σίγουρα μπορώ να εμπλακώ με τη FIA, ίσως να βοηθήσω με την εκστρατεία για την οδική ασφάλεια”.

Ο 11 φορές νικητής σε GP πρόσθεσε “Είχα πολλές ευκαιρίες στην καριέρα μου, και το άτομο που μου έδωσε τις περισσότερες ευκαιρίες στη Formula 1 ήταν ο Jean Todt. Μου έδωσε την ευκαιρία να υπογράψω με τη Ferrari, όταν δεν είχα καν αγώνα στην F1. Είναι ένα πολύ ξεχωριστό πρόσωπο για εμένα, τον έχω αντιμετωπίσει ως δεύτερο πατέρα, και ο γιος του Nicolas Todt, έχει εργαστεί μαζί μου ως manager για μεγάλο χρονικό διάστημα και να τον βλέπω σαν αδελφό. Είναι σαν δεύτερη οικογένειά μου”.

Εν τω μεταξύ, με τη Mercedes προφανώς να μην επιθυμεί να προωθήσει τον Pascal Wehrlein, προκειμένου να καλύψει το κενό του Rosberg, αφού φαινομενικά η πρόθεσή της είναι η συνεργασία με τον Bottas, αφήνοντας στο Massa το περιθώριο να διαπραγματευτεί μια συμφωνία για επέκταση της καριέρας του για ακόμη μια σεζόν με την Williams. Η Mercedes ωστόσο δήλωσε ότι θα κοινοποιήσει την απόφασή της σχετικά με τον οδηγό που θα συνεργαστεί με τον Lewis Hamilton, τον Ιανουάριο. Οπότε μέχρι τότε υπομονή.