Μπορεί να απουσιάζει από την κατηγορία των Sport Coupe αυτή τη στιγμή, αλλά στη δεκαετία του 1970 η Opel είχε ένα δυνατό υποψήφιο εκεί, ένα συνδυασμό Ascona με βάση το Manta, το οποίο περιέργως πώς, ήταν ένα από τα λίγα αυτοκίνητα της Opel που πουλήθηκαν και στην αγορά των ΗΠΑ.

Ακόμα κι αν η εταιρεία μας ιντρίγκαρε με ορισμένα Concept, όπως το 2013 Monza ή πιο πρόσφατα το GT που εμφανίστηκε στη φετινή έκθεση της Γενεύης, το να δημιουργήσουν ένα αυτοκίνητο παραγωγής είχε αποκλειστεί από τους ιθύνοντες στο Russelsheim.

Αυτό ωστόσο δεν απέτρεψε δυο σχεδιαστές αυτοκινήτων, εν ονόματι Valentin Fuchs, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για το αμάξωμα, και Marius Torterat, που ανέλαβε το εσωτερικό, να εμπνευστούν ένα σύγχρονο Manta.

Προσπάθησαν να δημιουργήσουν κάτι μεταξύ δύο θεμάτων, ένα πιο ρετρό και ένα σύγχρονο και τελικά αποφάσισαν να συνεχίσουν με κάτι που συνδύαζε τις νοσταλγικές αναλογίες του πρώτου, με το συνολικό θέμα από το δεύτερο, κάτι που έρχεται κοντά στην τρέχουσα σχεδιαστική γραμμή της Opel.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα αρκετά μυώδες τετραθέσιο coupe, με μια μεγάλη ενιαία μάσκα σχήματος C, με προβολείς LED, πόρτες που ανοίγουν προς τα επάνω, αλλά οι μεντεσέδες βρίσκονται στο πίσω μέρος, αντί για μπροστά, και ένα πίσω μέρος σε στυλ fastback. Στο εσωτερικό φαίνεται πως οι σχεδιαστές ήθελαν να τονίσουν ότι πρόκειται για όχημα προσανατολισμένο στον οδηγό, εξ ου και η υπερβολική γωνία της κεντρικής κονσόλας, ενώ το υπόλοιπο είναι ένα μείγμα βιομηχανικών και φουτουριστικών στοιχείων.

Όπως φαίνεται μπορεί να είναι ένα ακόμα αυτοκίνητο που θα μείνει στα σχέδια, αφού η μαμά Opel δεν αναφέρει καν το όνομα, όμως είμαστε σίγουροι πως αν αυτή τη στιγμή ερχόταν ένα Manta Coupe στην αγορά αυτοκίνητου, θα μπορούσε να γίνει ένα απόλυτα επιτυχημένο μοντέλο. Εσείς τι λέτε;