Η Citroen είχε ανακοινώσει πως στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally δε θα συμμετέχει ως εργοστασιακή ομάδα για να εξελίξει το νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο για την επόμενη χρονιά. Όλοι περίμεναν ένα νέο DS3, όμως μετά τον απογαλακτισμό της DS από τη Citroen οι Γάλλοι πήραν την απόφαση να δημιουργήσουν ένα αυτοκίνητο από την αρχή και κατέληξαν στο δημιούργημα που παρουσίασαν σήμερα.

citroen-c3-concept-wrc-3Το όνομα αυτού είναι Citroen C3 WRC. Το μήκος του φτάνει τα 4,15 μέτρα, ενώ το πλάτος του είναι 1,9 μέτρα. Πρόκειται για ένα δυναμικό αυτοκίνητο με ένα μοναδικό σχήμα, το οποίο φαίνεται και είναι άγριο. Βέβαια πρόκειται για το πρωτότυπο μοντέλο, αλλά μέχρι το Ιανουάριο όπως όλα δείχνουν θα είναι έτοιμο να βουτήξει στα βαθιά νερά του WRC. Όπως φαίνεται οι Γάλλοι θέλουν να δημιουργήσουν ένα μύθο γύρω από το όνομα του, αφού αυτό γίνεται με το C – Elysee, το οποίο όπως όλα δείχνουν πάει για το τρίτο σερί Πρωτάθλημα στο WTCC.

Το νέο μοντέλο έχει 55 χιλιοστά μεγαλύτερο σασί από το νέο Citroen C3, ενώ διαθέτει καλύτερη αεροδυναμική και Spoiler. Το φωτιστικά σώματα είναι LED, ενώ υπάρχουν διάφορες διακοσμητικές πινελιές που αλλάζουν όλα τα δεδομένα. Η τελική έκδοση που θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα θα είναι πλήρως συμβατή με τους ισχύοντες κανονισμούς της FIA για το WRC, αφού το πρωτότυπο μοντέλο διαθέτει κάποια έξτρα.

citroen-c3-concept-wrc-2Τα 25 κιλά που είναι πιο ελαφρύ από το απερχόμενο DS3, του δίνουν μεγαλύτερη ώθηση, ενώ ο κινητήρας έχει βελτιωθεί, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 380 ίππους, με τη διεύρυνση της διαμέτρου της φλάντζας του Turbo, που φτάνει τα 36 χιλιοστά. Το μόνο που απομένει είναι να δούμε αν το γαλλικό μοντέλο μπορεί να κοντράρει στα ίσια τόσο τον ανταγωνισμό, όσο και τη Volkswagen για τη μάχη του τίτλου.