Οι οδηγοί της F1, όπως και οι περισσότεροι στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, εξεπλάγησαν από την είδηση ότι ο Fernando Alonso θα αγωνιστεί φέτος στο Indianapolis 500 και ως εκ τούτου θα χάσει το GP του Μονακό. Εμείς συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε ορισμένες από τις αντιδράσεις των οδηγών.

Lewis Hamilton “Είναι υπέροχο ότι ένας οδηγός είναι σε θέση να κάνει αυτό τον αγώνα, στο Indy 500. Νομίζω ότι οι οδηγοί θα πρέπει να είμαστε σε θέση να συμμετέχουμε σε περισσότερες από μια σειρά αγώνων και υπήρχε ένα χρονικό διάστημα στο παρελθόν, όπου οι οδηγοί ήταν σε θέση να κάνουν πολλαπλές σειρές, επομένως νομίζω ότι είναι αρκετά καλό ότι είναι σε θέση να το κάνει. Ελπίζω να επιστρέψει ο Jenson, θα ήταν πολύ θετικό για το άθλημα να έχει τον Jenson πίσω εδώ”

Daniel Ricciardo “Δε θα ήθελα να χάσω το Μονακό. Νομίζω ότι ο Fernando χάνει ένα καλό αγώνα, αλλά και πάλι, αν δεν αγωνίζεσαι μπροστά, κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ένας μεγάλος αγώνα εκεί. Επομένως, θα επέλεγα το Daytona 500 αντί τα Indy. Εξάλλου τα Indy κάπως με φοβίζουν. Ωστόσο είναι καλό αυτό που κάνει, προσωπικά πιστεύω ότι έχει επιλέξει μια καλή χρονική στιγμή να το κάνει. Είναι μια ευκαιρία γι ‘αυτόν και επίσης μπορεί να το κάνει με μια καλή ομάδα, καθώς, έτσι αισθάνομαι ότι εκφράζει και την απογοήτευση του σε σχέση με το άθλημα αυτή τη στιγμή. Αν του έχει δοθεί η δυνατότητα, θα το κάνει κατά πάσα πιθανότητα. Και εγώ αν ήμουν στη θέση του και στην ηλικία του, αυτό θα έκανα μάλλον”.

Felipe Massa “Όλοι έχουν εκπλαγεί. Σίγουρα, αν αποφασίσει κάποιος να κάνει έναν αγώνα, όπως έκανε ο Nico, τρέχοντας στο Le Mans, αφού δεν είναι στο ίδιο Σαββατοκύριακο, αυτό δε θα αποτελούσε έκπληξη. Εννοώ ότι αλλάζει έναν αγώνα στην F1 για να αγωνιστεί σε άλλη κατηγορία, σίγουρα αποτελεί μια μεγάλη έκπληξη σε όλους. Μπορεί να είχαν τόσες πολλές αποφάσεις γύρω από αυτό δεν το γνωρίζουμε, δεν ξέρω αν έρχεται μόνο από τον Fernando ή από όλη  την ομάδα, μαζί με τη Honda, ωστόσο νομίζω ότι θα είναι πολύ ωραίο, σίγουρα θα τον παρακολουθήσω και θα τον υποστηρίξω”.

“Θα είναι ωραίο να τον βλέπεις να κάνει καλή δουλειά και σε άλλη κατηγορία σε ένα πολύ σημαντικό αγώνα, πιστεύω ότι σίγουρα θα είναι μια διαφορετική εμπειρία για τον ίδιο, ένα κομμάτι στο οποίο ποτέ δεν αγωνίστηκε, όπως και το είδος των οχημάτων, οπότε θα είναι ένα εντελώς πρωτάρης, θα έλεγα και θα πρέπει να μάθει τα πάντα από το μηδέν. Ωστόσο θα είναι ωραίο να τον βλέπεις να αγωνίζεται εκεί, ανυπομονούμε να τον παρακολουθήσουμε”.

Nico Hulkenberg (ο οποίος αγωνίστηκε στο Le Mans και κέρδισε το 2015) “Η περίπτωσή μου ήταν εντελώς διαφορετική, δεν είχα χάσει κάποιον αγώνα της F1, με τον τρόπο που θα το κάνει εκείνος. Δε θα το είχα κάνει ποτέ αν ήταν να χάσω αγώνα της F1, ειδικά στο Μονακό. Πρόκειται για μια μεγάλη απόφαση και είδηση και προφανώς μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Είμαι λίγο έκπληκτος, όπως ο καθένας. Νομίζω ότι είναι αρκετά δύσκολο. Δεν ξέρω πολλά για τα Indy, αλλά ποτέ δεν έχει οδηγήσει αυτά τα αυτοκίνητα, επομένως νομίζετε ότι μπορεί απλά να έρθει και να κερδίσει τόσο εύκολα; Εγώ τουλάχιστον είχα κάνει και practice μισό έτος”.

Romain Grosjean “Είναι καλό γι ‘αυτόν εφόσον θέλει να το κάνει. Είμαι έκπληκτος ωστόσο. Το Μονακό είναι ένας από τους ιδιαίτερους αγώνες. Μπορεί να μην είναι η καλύτερη μηχανή στο grid, αλλά προσπαθούμε να κάνουμε κάτι. Είναι ένας εικονικός αγώνας της σεζόν. Εγώ δίνω το 100% και πρεσάρω πολύ σκληρά. Είμαι εδώ για να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για την ομάδα. Δε θα άφηνα ποτέ έναν αγώνα, ειδικά το Μονακό, αλλά είναι καλό γι ‘αυτόν, αν είναι αυτό που επιθυμεί”.

Sergio Perez “Σίγουρα δε θα έχανα το Μονακό, αφού για μένα το Μονακό είναι το αγαπημένο μου Σαββατοκύριακο σε όλο το καλεντάρι, γι ‘αυτό και δε θα το έχανα. Αλλά θα ήθελα να τρέξω σε κάποια άλλα αγωνιστικά. Σίγουρα είχα ενδιαφέρον για τα IndyCar. Το Indy 500 είναι σίγουρα ένας από τους καλύτερους αγώνες στον κόσμο, οπότε θα ήθελα σίγουρα να παρευρεθώ σε κάποια”.

Jolyon Palmer “Είναι καλό. Νομίζω ότι είναι προφανές ότι πρόκειται για κάτι αρκετά διαφορετικό. Είναι συναρπαστικό για όλους, γι’ αυτόν ειδικά, αλλά και για όλους στην F1. Για μένα να το κάνω αυτό, νομίζω ότι είμαστε σε πολύ διαφορετικές θέσεις αυτή τη στιγμή. Ίσως σε 15 χρόνια, εάν είμαι σε παρόμοια θέση, ίσως”.