Στην Αμερική και συγκεκριμένα στο Long Beach, της Καλιφόρνια η Lexus παρουσίασε το αγωνιστικό RC F, το οποίο θα βρεθεί σε αγώνες της Toyota αυτό το Σαββατοκύριακο. Πρόκειται για το RC F GT Concept, το οποίο είναι ένα αυτοκίνητο που τοποθετείται ανάμεσα σε αγωνιστικό αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στην καθημερινότητα. Το GT Concept αναπτύχθηκε παράλληλα με το αυτοκίνητο παραγωγής RC F από το κέντρο ανάπτυξης της Lexus στην Ιαπωνία, με την υποστήριξη της διεθνούς αγωνιστικής ομάδας της.

lexus rc f gt concept 1Το συνολικό μήκος είναι 4,8 μέτρα, το πλάτος 1,91 και το ύψος είναι 1,35 μέτρα, ενώ έχει γίνει εκτεταμένη χρήση σύνθετων υλικών στο αμάξωμα που έχει μειώσει το βάρος στα 1.420 κιλά. Σε σύγκριση με το RC F, το RC F  GT Concept διατηρεί τον ίδιο κινητήρα και τη μετάδοσης, όμως έχει τροποποιηθεί η λίπανση, η ψύξη και το σύστημα εξάτμισης. Κάτω από το καπό κρύβεται ο V8 DOHC και Dual-VVT-I κινητήρας χωρητικότητας 5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 467 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 53,8 κιλά. Οι ζάντες αλουμινίου αν και είναι 18”, δε δείχνουν να έχουν πρόβλημα να κουβαλήσουν τα 1.420 κιλά αρκετά γρήγορα με τα ελαστικά της Yokohama.

Το RC F GT Concept μπορεί να μην έχει τελειοποιηθεί, αλλά όπως όλα δείχνουν μπορεί να γίνει η πιο εξελιγμένη έκδοση του RC F, για αυτούς που θέλουν κάτι πιο γρήγορο και εκτός του δρόμου να μπορούν να το χρησιμοποιήσουν και στις πίστες. Εσείς τι λέτε θα το προτιμούσατε;