Όπως αναφωνούν και οι Ιταλοί στο πέρασμά της, Mamma Mia. Είναι όχημα της ιταλικής αστυνομίας, όμως έγινε ακόμα πιο ενδιαφέρον με την παράδοση μιας Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio. Τροφοδοτημένη με έναν “πυραυλοκίνητο” V6 Twin – Turbo κινητήρα χωρητικότητας 2,9 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 505 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 45,1 κιλά, η Giulia Quadrifoglio είναι το απαιτούμενο όχημα για ταχεία αντίδραση στο Μιλάνο και τη Ρώμη.

alfa romeo giulia carabinieri 2Οι προσαρμογές που έγιναν στο αυτοκίνητο περιλαμβάνουν μια δέσμη LED φωτιστικών σωμάτων στην οροφή του αυτοκινήτου και ένα ειδικά διαμορφωμένο εσωτερικό με θέσεις για την αποθήκευση του βασικού εξοπλισμού των αστυνομικών, όπως η ενδοσυνεννόηση, απινιδωτές, όπλα και ακόμα ένα tablet στην πλευρά του συνοδηγού. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Giulia Quadrifoglio δε θα χρησιμοποιηθεί για την κυκλοφοριακή ρύθμιση των πόλεων. Αντίθετα, θα χρησιμεύσει για υποθέσεις υψηλής σημασίας, συμπεριλαμβανομένων της συνοδείας VIP προσώπων, ακόμα και για μεταφορά οργάνων, γεγονός που σημαίνει ότι οι Carabinieri θα επωφεληθούν στο έπακρο τόσο το στυλ, όσο και τις επιδόσεις του αυτοκινήτου με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 305 χλμ/ώρα.

Το αυτοκίνητο προέκυψε ως μέρος μιας συμφωνίας μεταξύ της FCA και των Carabinieri, στην οποία η αυτοκινητοβιομηχανία θα παρέχει ένα στόλο περίπου 800 νέων οχημάτων μέσα στο 2016. Εκτός από την Giulia, η FCA θα προμηθεύσει επίσης την αστυνομία με Alfa Romeo Giulietta, Jeep Renegade, καθώς και Fiat Panda 4Χ4.

alfa romeo giulia carabinieri 3Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η αστυνομική δύναμη ενδυναμώνεται με αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων. Στο Ντουμπάι, την επιβολή του νόμου έχουν λάβει Audi R8, διάφορες Lamborghini, ακόμη και μια Bugatti Veyron. Μπορεί οι Ιταλοί να μη χτυπάνε τα Super Car του Ντουμπάι, όμως η Guilia Quadrifoglio δεν είναι αμελητέα ποσότητα για όποιον παρανομήσει.