Το όνομα Ferrari είναι ένα από τα πιο διάσημα στην αυτοκίνηση ακόμα και στα μικρά παιδιά. Όλοι έχουμε ονειρευτεί να βρισκόμαστε στη θέση του οδηγού σε οποιοδήποτε μοντέλο της ιταλικής φίρμας. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα ιστορικό μοντέλο του 1960. Η Ferrari 250 GT California Spider είναι ένα από τα ιστορικά Roadster της Ferrari και κάποιος τυχερός θα έχει την ευκαιρία να την αποκτήσει, αφού θα δημοπρατηθεί.

Το θέμα είναι αν ένα μοντέλο του 1960 μπορεί να γίνει περιζήτητο, χωρίς να έχει όλα αυτά τα σύγχρονα συστήματα που προσφέρουν τα νέα μοντέλα. Φυσικά και μπορεί να γίνει, αφού κατασκευάστηκαν μόλις 54 αντίτυπα και όποιος το αποκτήσει θα έχει ένα κόσμημα στη συλλογή του. Ο κινητήρας χωρητικότητας 3 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 240 ίππους είναι πολύ δυνατός, ενώ το μοντέλο είναι πολύ μπροστά για την εποχή του, αφού έχει εμπρός και πίσω δισκόφρενα.

Το ξύλινο τιμόνι και τα δερμάτινα καθίσματα του δίνουν μια άλλη αίγλη, ενώ όπως έχει γίνει γνωστό η δημοπρασία θα γίνει στις 19 Ιανουαρίου στην Αριζόνα των Η.Π.Α. Αυτό που δε γνωρίζουμε είναι η τιμή που θα πιάσει, αφού οι πληροφορίες λένε ότι το ποσό θα είναι αρκετά υψηλό, φτάνοντας ίσως και τα 30.000.000$.