Τα παλιά κλασσικά αυτοκίνητα όταν τα περιποιούνται είναι πανέμορφα, αλλά και περιζήτητα. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για μια Porsche. H Porsche Santa Clarita ανέλαβε και αποκατέστησε μια 356 Speedster δείχνοντας πως ακόμα και αυτοκίνητα του 1955 με τις σωστές βάσεις μπορούν να είναι λειτουργικά ακόμη και σήμερα.

Η Porsche Santa Clarita με τη βοήθεια της Galpin Speed ​​Shop και της Galpin Auto Sports κατάφερε να επαναφέρει αυτό το πανέμορφο ανοιχτό μοντέλο, το οποίο είναι έτοιμο για νέες περιπέτειες. Η εν λόγω Porsche 356 Speedster εισήχθη αρχικά στην Αμερική το 1955 όπου και δημιουργήθηκε για έρθει 50 χρόνια μετά στα χέρια της Porsche Santa Clarita.

Η συγκεκριμένη εταιρεία αποκατέστησε όλες τις βλάβες και τις φθορές που υπήρχαν στο αυτοκίνητο αναβαθμίζοντας παράλληλα το μηχανικό κομμάτι. Οι προφυλακτήρες δεν άλλαξαν, αφού έγινε η απαραίτητη επεξεργασία ώστε να γίνουν έτσι όπως ήταν εξ αρχής. Το αμάξωμα βάφτηκε με το ειδικό πράσινο-μπλε χρώμα, ενώ υπάρχουν οι χρυσαφί ζάντες. Στο εσωτερικό δεσπόζουν τα καρό δερμάτινα καθίσματα, με το κόκκινο χρώμα να είναι πιο έντονο.

Μηχανικά υπάρχει ο αναβαθμισμένος 1600 SC αερόψυκτος κινητήρας, ο οποίος συνδυάζεται με το μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων και τα χρωμιομένα εξαρτήματα. Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι πραγματικά δελεαστικό ακόμα και αν είναι 66 χρονών. Βέβαια, είναι αυτονόητο πως η τιμή πώλησης θα είναι αρκετά υψηλή και είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι θα καταλήξει σε κάποιον συλλέκτη.