Ο αμερικανικός οίκος Saleen, ο οποίος ειδικεύεται στις βελτιώσεις των πολύ γρήγορων και ακριβών αυτοκινήτων παρουσίασε το νέο δημιούργημά του σε εκδήλωση που έγινε στο κέντρο του Λος Άντζελες. Πρόκειται για την Saleen 302 Black Label Mustang. Ουσιαστικά πρόκειται για μια ελάχιστα πειραγμένη Mustang, με νέα αεροδυναμικά εξαρτήματα. Οι μηχανικοί της Saleen έδωσαν ιδιαίτερη σημασία στην πίσω πτέρυγα, η οποία ισορροπεί την κάθετη δύναμη που δημιουργείται από τους μπροστινούς αεραγωγούς. Όπως είναι φυσικό, δε θα μπορούσαν να λείπουν τα ανθρακονήματα, ενώ το αυτοκίνητο ξεχωρίζει αμέσως από το κίτρινο χρώμα και τα διακριτικά Saleen 302, τα οποία μπορεί να παρατηρήσει κανείς στο μοντέλο.

saleen 302 black label mustang 2Η πολυτέλεια διακρίνεται στο εσωτερικό του αυτοκινήτου με την πρώτη ματιά, αφού ξεχωρίζουν τα σουέτ μαύρα δερμάτινα καθίσματα. Ο οδηγός μπορεί να διαπιστώσει αμέσως την κατάσταση του οχήματος, με τα ειδικά όργανα που είναι τοποθετημένα στο ταμπλό. Το δερμάτινο τιμόνι με τα χειριστήρια και η μεγάλη οθόνη είναι τα δυο χαρακτηριστικά που κάνουν την οδήγηση πιο άνετη, ακόμα και στον πιο απαιτητικό πελάτη.

Η Saleen δε θα μπορούσε να αφήσει απείραχτο και το μηχανικό κομμάτι της Mustang, ανεβάζοντας την ισχύ του κινητήρα με ένα Twin Turbo υπερσυμπιεστή. Έτσι, ο κινητήρας των 5 λίτρων ανεβάζει τη μέγιστη ισχύ στους 730 ίππους και τη μέγιστη ροπή στα 82,9 κιλά. Προκειμένου να σταματήσει ο θηριώδης κινητήρας απαραίτητες είναι οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 20” με τα κεραμικά φρένα, τα S4 ελατήρια της Saleen και τα ελαστικά με τις διαστάσεις 275/35 εμπρός και 275/40 πίσω.

saleen 302 black label mustang 3Η αμερικανική εταιρεία, η οποία ασχολείται εδώ και 30 χρόνια με τις βελτιώσεις αυτοκινήτων, ήταν φύση αδύνατον να μην πιάσει στα χέρια της την καινούργια Mustang. Το αυτοκίνητο “ιεροτελεστία” για τους Αμερικάνους δε θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο. Το εν λόγω μοντέλο σχεδιάστηκε για να κυκλοφορήσει στην αγορά της Αμερικής, χωρίς να είναι γνωστό για το εάν θα δούμε κάποιο να κυκλοφορεί στους ευρωπαϊκούς δρόμους. Αν όμως κάποιος Ευρωπαίος επιθυμεί να αποκτήσει τη βελτιωμένη αυτή έκδοση, οι Αμερικάνοι δε θα το αρνηθούν, αρκεί ο αγοραστής να είναι διατεθειμένος να καταβάλει κάτι από τα 67.200€ που κοστίζει το μοντέλο στην Αμερική.