Το L200 αποτελεί εδώ και χρόνια αυτό που ζητά ένας επαγγελματίας από τη Mitsubishi. Η ιαπωνική εταιρεία μετά από 9 χρόνια φέρνει τη νέα γενιά του L200, δίνοντας όλο και περισσότερα στους επαγγελματίες που αναζητούν το κάτι παραπάνω. Η τεχνολογία των κινητήρων, οι χαμηλές εκπομπές ρύπων, η αεροδυναμική, η μείωση του βάρους, η ενεργητική ασφάλεια και η παθητική είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που έχουν δώσει έμφαση οι μηχανικοί της εταιρείας.

mitsubishi l200 4Με παραγωγή 1.300.000 μονάδες το L200 Pickup και με πάνω από 4.000.000 το L200S στη Mitsubishi είναι σίγουροι ότι το νέο μοντέλο όχι μόνο θα ανταποκριθεί στις ήδη υπάρχουσες πωλήσεις, αλλά θα τις αυξήσει κιόλας. Η πέμπτη γενιά του L200 εξελίχθηκε μέσα σε μόλις 28 μήνες, εκφράζοντας τη φιλοσοφία της Mitsubishi “Sport Utility Truck” που παρουσιάστηκε στο προηγούμενο μοντέλο το 2005. Επιπλέον, οι μηχανικοί στόχευσαν στις χαμηλές εκπομπές ρύπων, οι οποίες θα φτάνουν τα 169 γρ/χλμ.

Σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο, υπάρχει αυξημένος χώρος στην καμπίνα, ενώ οι εξωτερικές διαστάσεις του μειώθηκαν, με τον κύκλο περιστροφής γύρω από τον εαυτό του να είναι 5,9 μέτρα. Σημαντική βελτίωση παρουσιάζεται στην οδηγική άνεση, καθώς και στους διάφορους θορύβους και κραδασμούς του αυτοκινήτου. Επιπλέον, το L200 αποτελεί ένα από τα πιο ασφαλή επαγγελματικά αυτοκίνητα, προσφέροντας συστήματα ασφαλείας όπως τα Lane Departure Warning, Trailer Stability Assist, Hill Start Assist, Active Stability & Traction Control, Brake Assist, Brake Over – Ride System, ABS, Electronic Brake Force Distribution System, Emergency Stop Signal και Reinforced Impact Safety Evolution. Βελτιωμένη όμως είναι και η παθητική ασφάλεια, με τους 7 αερόσακους, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και αυτός για τα γόνατα του οδηγού.

mitsubishi l200 3Μηχανικά το L200 τροφοδοτείται από τον Diesel MIVEC κινητήρα χωρητικότητας 2,4 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να κυμαίνεται από 154 έως 181 ίππους, ανάλογα την έκδοση. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το νέο 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο της Mitsubishi, μεταφέροντας την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς. Οι Ιάπωνες μηχανικοί δεν εστίασαν μόνο στη βελτίωση του αυτοκινήτου, αλλά και στην αντοχή του, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα διαστήματα αλλαγής λαδιών από τα 15.000 χλμ να έχουν φτάσει στα 20.000. Το νέο πλαίσιο του αμαξώματος διαθέτει 7% υψηλότερη στρεπτική ακαμψία, ενώ έχουν βελτιωθεί οι ρυθμίσεις των αναρτήσεων.

Όπως ήταν φυσικό, ο εξοπλισμός δε θα μπορούσε να είναι υποδεέστερος. Έτσι στο νέο L200 προσφέρεται σύστημα λειτουργίας χωρίς κλειδί με το κουμπί Start & Stop, Cruise Control, διζωνικός κλιματισμός, χειριστήρια αλλαγών ταχυτήτων στο τιμόνι, ηλεκτρικά παράθυρα, ψηφιακό ραδιόφωνο, κάμερα οπισθοπορείας και θύρα USB. Οι προβολείς HID με ενσωματωμένη λειτουργία φώτων ημέρας LED αποτελούν τη μέγιστη βοήθεια για τον επαγγελματία που κυκλοφορεί και κατά τις νυχτερινές ώρες, αφού στα σκοτεινά κομμάτια του δρόμου, η φωτεινότητα προσαρμόζεται αυτόματα.

mitsubishi l200 1Το νέο Mitsubishi L200, όπως ήταν αναμενόμενο, θα προσφέρεται είτε σε δικίνητες, είτε σε τετρακίνητες εκδόσεις. Αυτό που θα διατηρηθεί είναι ο εξωτερικός σχεδιασμός του αμαξώματος, ο οποίος θα προσφέρεται είτε σε μονοκάμπινο, είτε στη λεγόμενη μιάμιση καμπίνα και φυσικά στο απόλυα οικογενειακό διπλοκάμπινο. Η κατασκευή του θα γίνεται στο Laem Shabang της Ταϋλάνδης, με ετήσιο στόχο τις 200.000 μονάδες. Στην Ευρώπη ο όγκος αναμένεται να είναι μεγαλύτερος, αφού το 13% της παραγωγής βρίσκεται σε χώρες της γηραιάς ηπείρου, ανάμεσα στις οποίες είναι και η ελληνική.