Το δεύτερο Grand Prix της χρονιάς στο Μπαχρέιν είναι καθ’ όλα έτοιμο για να δεχθεί ομάδες και πιλότους. Στον απόηχο των κατατακτηρίων δοκιμών, οι οποίες δεν αλλάζουν τελικά τουλάχιστον μέχρι και την Κυριακή, έρχεται μια ακόμη είδηση να ταράξει τα νερά των φίλων της F1. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιταλικής La Gazzetta Dello Sport ο νεαρός Ολλανδός Max Verstappen έχει ήδη ξεκινήσει τις συνομιλίες με τη Red Bull, για την προώθησή του στη Red Bull Racing, όμως υπάρχουν κάποιες υποψίες ότι μπορεί να παίξει και το όνομα της Ferrari στο προσκήνιο.

f1 verstappen 2Αυτό που έχει μεγάλο ενδιαφέρον είναι αν η Ferrari θα ανανεώσει για τέταρτη χρονιά το συμβόλαιο του Raikkonen κρατώντας το ίδιο δίδυμο και του χρόνου ή αν θα ψάξει να βρει έναν πιο νέο οδηγό ρισκάροντας για το τι μπορεί να πετύχει. Ο Verstappen πιθανότατα να πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να βρεθεί στην ίδια ομάδα με τον Vettel. Άλλωστε ο νεαρός Ολλανδός έχει πει πως θαυμάζει το Vettel για την πορεία του και πως θα ήθελε και αυτός να έχει την ίδια τύχη στη σταδιοδρομία του.

Σαφέστατα για τη Ferrari η ρήτρα του συμβολαίου το Verstappen μπορεί να μην είναι τίποτα από οικονομικής πλευράς, αλλά δε γνωρίζουμε κατά πόσο η ιταλική ομάδα είναι έτοιμη να δαπανήσει χρήματα για να σπάσει το συμβόλαιο του Ολλανδού και μετά να πληρώσει ένα νέο συμβόλαιο από την αρχή. Αν η Red Bull επιλέξει να αλλάξει το δίδυμο της του χρόνου απομακρύνοντας τον Kvyat και αναβαθμίζοντας τον Verstappen, τότε η ιταλική ομάδα θα πρέπει να ψαχτεί για άλλον νεαρό οδηγό, αφού ο 18χρονος Ολλανδός δύσκολα θα αρνηθεί αυτή τη μετακίνηση.

f1 verstappen 3Φυσικά η κόντρα του Verstappen με το Sainz στην Toro Rosso ανεβάζει τον πήχη ψηλά, αφού όλοι βλέπουν πως ο Max δε τα παρατάει ποτέ ακόμα και αν η ομάδα του πει να κάνει στην άκρη. Βέβαια μια τέτοια αντίρρηση στη Ferrari θα μπορούσε να είναι μοιραία για το νεαρό πιλότο, αφού στις μεγάλες ομάδες παίζουν και άλλα θέματα. Το μέλλον είναι μπροστά για τον Ολλανδό πιλότο και η Ferrari σίγουρα στο πρόσωπο του μπορεί να αποκτήσει ένα νέο πιλότο με μεγάλες φιλοδοξίες κλείνοντας ένα πολυετές συμβόλαιο.

Μπορεί ο Verstappen να γίνει ο νέος Schumacher; Σίγουρα δε χωράει καμία σύγκριση ανάμεσα στους δύο πιλότους, αλλά φαίνεται πως το πάθος και τον δύο στην ηλικία των 18 ετών ήταν σχεδόν το ίδιο. Αν ο Ολλανδός μπορεί να τα καταφέρει να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στην ιστορία του αθλήματος είναι καθαρά και μόνο στο χέρι του. Ίδωμεν.