Ο οργανισμός Euro NCAP προχώρησε σε νέες δοκιμές πρόσκρουσης επιλέγοντας αυτή τη φορά τρία νέα μοντέλα. Από τους γνωστούς ελέγχους πέρασαν η Alfa Rome Giulia, το SEAT Ateca και το Volkswagen Tiguan. Τα αποτελέσματα ήταν τα ιδεατά και για τα τρία μοντέλα, αφού απέσπασαν τα 5 πολυπόθητα αστέρια.

euro ncap volkswagen tiguan 1Η Ιταλίδα κυρία η Giulia απέσπασε 98% στην ασφάλεια των ενήλικων επιβατών, 81% στην ασφάλεια των ανήλικων επιβατών, 69% στην ασφάλεια πεζών και 60% στα συστήματα ασφαλείας. Το Volkswagen Tiguan βαθμολογήθηκε με 96% στην ασφάλεια ενήλικων επιβατών, 84% στην ασφάλεια ανήλικων επιβατών, 72% στην ασφάλεια πεζών και 68% στα συστήματα ασφαλείας.

Τέλος, το SEAT Ateca βαθμολογήθηκε με 93% στην ασφάλεια ενήλικων επιβατών, 84% στην ασφάλεια ανήλικων επιβατών, 71% στην ασφάλεια πεζών και 60% στα συστήματα ασφαλείας. Και τα τρία μοντέλα μετά τους ελέγχους που πέρασαν θεωρούνται από τα πιο αξιόπιστα μοντέλα σε θέματα ασφάλειας, δείχνοντας πως οι κατασκευαστές έχουν πάντα σε προτεραιότητα την ασφάλεια και τη σιγουριά των επιβατών.