Το θέμα με τους αερόσακους της Takata φαίνεται πως δεν έχει τελειωμό, αφού η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας σε συνεργασία με την Toyota Ελλάς Α.Β.Ε.Ε., ανακοίνωσε την ανάκληση 7.437 Corolla και Auris, με ημερομηνία παραγωγής από τον Ιανουάριο του 2010 έως το Νοέμβριο του 2012.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στους πυροκροτητές του αερόσακου του συνοδηγού, οι οποίοι χρησιμοποιούν ως προωθητικό, σταθεροποιημένο νιτρικό αµµώνιο χωρίς παράγοντες κατακράτησης υγρασίας, με αποτέλεσμα να μη λειτουργήσει σωστά στην περίπτωση πρόσκρουσης. Σε περίπτωση ατυχήματος ενδέχεται η ρήξη του πυροκροτητή να προκαλέσει την εκτόξευση μεταλλικών θραυσμάτων στο εσωτερικό του οχήματος και πιθανό τραυματισμό.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κανένα ατύχημα που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο πρόβλημα. Όλοι οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως με προσωπική επιστολή, έτσι  ώστε να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Toyota επιθυμούν για τον έλεγχο και την αντικατάσταση του αερόσακου όπου χρειαστεί, χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση. Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται να επικοινωνήσουν µε την Toyota Ελλάς στο τηλέφωνο 210 – 2808222 (09:00 – 17:00).