Μία νέα ειδική περιορισμένης παραγωγής έκδοση παρουσίασε η Peugeot για το 208, η οποία ονομάζεται XS και αφορά την πιο διακριτή εμφάνιση και τους περισσότερους συνδυασμούς εξατομίκευσης. Βασισμένη στην έκδοση Active, αλλά ελάχιστα πιο ακριβή, η XS περιλαμβάνει προβολείς ομίχλης και νέους χρωματικούς σχεδιασμούς για την εξωτερική εμφάνιση, καθώς και ζάντες αλουμινίου μεγέθους 16”. Πέντε είναι οι νέοι κωδικοί χρωμάτων που συνδυάζονται με τα δύο πακέτα εξατομίκευσης, Bianca White, Nera Black και Ice Silver συνοδεύουν το πακέτο Lime Yellow, ενώ τα Virual Blue και Orange Power συνοδεύουν το πακέτο Menthol White.

peugeot 208 xs 2Τα ισχυρά χαρακτηριστικά στην εξωτερική εμφάνιση, εκτός  από τους χρωματικούς συνδυασμούς, είναι οι ζάντες αλουμινίου των 16”, σε Technical Grey Titane χρώμα, η εμπρός γρίλια με το γυαλιστερό μαύρο περίγραμμα, οι μαύροι πλαϊνοί καθρέφτες και το λογότυπο της έκδοσης στα εμπρός φτερά. Στο εσωτερικό, το i – Cockpit της Peugeot διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά για να γίνει το 208 ευέλικτο, σβέλτο και ασφαλές. Ένα από τα εφόδια για να επιτευχθούν τα χαρακτηριστικά αυτά είναι το εξαιρετικό σύστημα διεύθυνσης με το τιμόνι να προσφέρει στον οδηγό την απαραίτητη ακρίβεια, ενώ χάρη στην παρουσία της οθόνη αφής των 7”, ο οδηγός διαχειρίζεται με τις άκρες των δακτύλων του όλα τα συστήματα, αυξάνοντας έτσι την λειτουργικότητα και την εργονομία.

Επιπλέον, το αυξημένο ύψος του πίνακα των οργάνων, επιτρέπει στον οδηγό να ελέγχει την λειτουργία του κινητήρα και να λαμβάνει τις απαραίτητες πληροφορίες χωρίς να παίρνει τα μάτια του από τον δρόμο. Στον ήδη πλούσιο εξοπλισμό η έκδοση XS διαθέτει ως βασικό εξοπλισμό, το A/C, το DAB Radio, το σύστημα ανοιχτής συνομιλίας μέσω Bluetooth, την υποδοχή σύνδεσης USB, καθώς και το Cruise Control με περιοριστή ταχύτητας. Σε επίπεδο κινητήρα, το Peugeot 208 XS θα διατίθεται τον εξαιρετικά οικονομικό PureTech κινητήρα της γαλλικής εταιρίας, χωρητικότητας 1,2 λίτρων, με μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 82 ίππους, ο οποίος θα τροφοδοτεί και τους δύο τύπους αμαξώματος, των τριών και πέντε θυρών.

peugeot 208 xs 3Μία νέα και εξαιρετικά πλούσια έκδοση λοιπόν ρίχνει στην αγορά η Peugeot για το ήδη επιτυχημένο της 208. Ωστόσο, δε γνωρίζουμε εάν η έκδοση XS θα έρθει στην χώρα μας, αφού μόλις 2.000 μονάδες θα παραχθούν και αναμένεται να εξαντληθούν αρκετά γρήγορα, χωρίς να έχουμε εικόνα για το πλάνο προώθησης της γαλλικής εταιρίας, γεγονός που μας στερεί και την πληροφορία της τιμής.

Δημήτρης Τσιάρας