Το πρόβλημα με τους αερόσακους της Takata δε λέει να σταματήσει, αφού η Toyota προχώρησε σε νέα παγκόσμιο ανάκληση 5.800.000 οχημάτων, εξαιτίας της ελαττωματικής διόγκωσης στους αερόσακους από την Takata, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που χρησιμοποιήθηκαν ως ανταλλακτικά, μετά την ανάκληση του 2010.

anaklisi-toyota-yaris-1

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες σε όλο τον κόσμο βρίσκονται μπροστά στη μεγαλύτερη ανάκληση που έγινε ποτέ, ακόμα και μετά τις ανακλήσεις ως ανταλλακτικά από την Takata, με τις αρχές των ΗΠΑ, να πιέζουν για την άμεση αποκατάσταση του προβλήματος όχι μόνο στην Αμερική, αλλά και σε όλο τον κόσμο για τους ελαττωματικούς αερόσακους. Οι αερόσακοι εμπεριέχουν μια χημική ένωση, η οποία μπορεί να εκραγεί, δεχόμενη υπερβολική δύναμη μετά από παρατεταμένη έκθεση σε θερμές συνθήκες, ενώ έχει ήδη συνδεθεί με τουλάχιστον 16 θανάτους παγκοσμίως, κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η τελευταία ανάκληση της Toyota περιλαμβάνει το Corolla, ένα από τα best – seller μοντέλα σε όλο τον κόσμο, και το Vitz ή Yaris, Hilux και Etios ενώ καλύπτει την πλευρά του οδηγού και τους πλευρικούς αερόσακους των επιβατών που εγκαταστάθηκαν σε αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν μεταξύ Μαΐου 2000 και Νοεμβρίου 2001, καθώς και από τον Απρίλιο του 2006 έως και το Δεκέμβριο 2014.

anaklisi-toyota-hilux-2

Η ανάκληση επηρεάζει περίπου 1.160.000 οχήματα στην Ιαπωνία, περίπου 820.000 στην Κίνα και 1.470.000 αυτοκίνητα στην ευρωπαϊκή αγορά, ενώ επεκτείνεται στην Κεντρική και Νότια Αμερική, την Αφρική, τη Μέση Ανατολή και τη Σιγκαπούρη. Στην ελληνική αγορά ακόμα δε γνωρίζουμε το πόσα αυτοκίνητα θα ανακληθούν, αφού περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση της Toyota Ελλάς για το αν και πόσα θα είναι.