Οι ιθύνοντες της σουηδικής Volvo ανακοίνωσαν τα μελλοντικά σχέδια τους για τα νέα συστήματα που θα τοποθετηθούν αρχικά στο XC90, αλλά και στα υπόλοιπα οχήματα τους μελλοντικά. Όλα αυτά θα γίνουν μέχρι το τέλος της επόμενης χρονιάς αρχής γενομένης από το καλοκαίρι. Στο XC90 στο βασικό εξοπλισμό θα τοποθετηθεί το σύστημα Pilot Assist II, το οποίο ουσιαστικά πρόκειται για την ημιαυτόνομη τεχνολογία κίνησης, αφήνοντας τον οδηγό πιο ελεύθερο.

volvo 2Αν και το σύστημα βρίσκεται ήδη στο S90, η πρόσθεση του στο SUV των Σουηδών αποτελεί μια ακόμα μεγάλη πρόκληση, αφού γίνεται πιο ελκυστικό. Το σύστημα αυτό υποστηρίζει τον οδηγό μέχρι και τα 130 χλμ/ώρα σε αυτοκινητόδρομους. Επιπλέον στους κινητήρες D5 θα τοποθετηθεί το PowerPulse, το οποίο θα απογειώσει την απόδοση των συγκεκριμένων κινητήρων. Το σύστημα City Safety θα ενημερωθεί κάνοντας ακόμα πιο εύκολη τη δουλειά του οδηγού, αποφεύγοντας οποιαδήποτε μικροσύγκρουση μέσα στην πόλη.

Η ψυχαγωγία στο Volvo XC90, θα ανανεωθεί με την υπηρεσία Spotify, η οποία παρέχει μια τεράστια ηλεκτρονική βιβλιοθήκη μουσικής με τον οδηγό να μπορεί να τη χειρίζεται ακόμα και μέσα από το Smartphone. Για τις μετακινήσεις θα βελτιωθεί και απεικόνιση των χαρτών του GPS, ενώ μέχρι και το τέλος του 2017 το XC90 θα διατίθενται και με το νέο κινητήρα T8.

volvo 3Νωρίτερα 60 αυτοκίνητα της σειράς θα βελτιωθούν με τον T5 κινητήρα βενζίνης, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 245 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 35,1 κιλά, ενώ συνδυάζεται με το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της Volvo. Το S60 Cross Country πλέον θα προσφέρεται και με τον κινητήρα πετρελαίου D3, ενώ θα προστεθούν στη γκάμα δύο νέες ζάντες μεγέθους 18, 19 και 20”. Ο νέος μπλε χρωματισμός στα XC60, S60, V60 και V60 Cross Country, θα δώσει μια άλλη οπτικής το αισθητικό κομμάτι, ενώ αποκλειστικά για το V60 Cross Country, θα υπάρξει και ο νέος χρωματισμός Passion Red.

Η εφαρμογή Call Smartphone Volvo On, η οποία επιτρέπει την απομακρυσμένη πρόσβαση και έλεγχο σε ένα ευρύ φάσμα χαρακτηριστικών στο αυτοκίνητο, θα λάβει μια σημαντική ενημέρωση. Η Volvo On Call παρέχει ήδη συνδεσιμότητα στα Apple Watch και Android Wear, ενώ πλέον θα μπορεί να συνδεθεί και με τα Microsoft Band 2, επιτρέποντας τη φωνή ελέγχου για ορισμένα χαρακτηριστικά όταν οι χρήστες χρησιμοποιούν τα Smartphone με βάση τα Windows 10.

volvo 4Η τεχνολογία CleanZone θα κάνει ακόμα καλύτερο τον αέρα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου , αφού θα τοποθετηθεί στους αεραγωγούς της σειράς 40, 60 και 90 με το λογότυπο να υπάρχει στο κέντρο της οθόνης ψυχαγωγίας. Η τεχνολογία CleanZone εξασφαλίζει ότι ο εξωτερικός αέρας θα φιλτράρεται αποτελεσματικά πριν από την είσοδο στην καμπίνα, αφαιρώντας όλους τους επιβλαβείς ρύπους που είναι όλο και πιο συχνοί στις μεγάλες αστικές περιοχές. Έτσι με αυτό τον τρόπο πολλοί άνθρωποι που ταλαιπωρούνται από αλλεργίες μέσα σε ένα Volvo θα έχουν μεγαλύτερη ασφάλεια, από ότι σε ένα άλλο όχημα.

Όπως βλέπουμε η Volvo συνεχίζει να πρωτοπορεί με νέα συστήματα, που κάνουν πιο εύκολη τη ζωή του οδηγού, αλλά και πιο άνετη αυτή των επιβατών. Σίγουρα όλες οι εταιρείες έχουν όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες ίσως με διαφορετική ονομασία, αλλά η Volvo στο τομέα της ασφάλειας και της ψυχαγωγίας πάντα θα έχει τρόπους για να παραμένει στην κορυφή.