Αν μπορούσαμε να πούμε ότι τη Mitsubishi χαρακτηρίζει μια “ενοχλητική” συνήθεια, τότε αυτή είναι το γεγονός ότι συνηθίζει να δείχνει αρκετά Concept Cars, τα οποία ωστόσο σπανίως βγαίνουν στην παραγωγή. Δυστυχώς αυτή η τάση δεν παρουσιάζει κανένα σημάδι αλλαγής, καθώς η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία αποκάλυψε ένα ακόμα Concept, δίνοντας ένα δείγμα του τί πρόκειται να ακολουθήσει.

mitsubishi-gt-phev-concept-3Το νεότερο Concept ονομάζεται το GT – PHEV και διαθέτει το επόμενης γενιάς Plug – In υβριδικό σύστημα της Mitsubishi. Το σύστημα συνδυάζει μια μπαταρία υψηλής χωρητικότητας, μια τριάδα ηλεκτρικών κινητήρων και έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης που προορίζεται ειδικά για τις υβριδικές εφαρμογές. Ένας από τους ηλεκτροκινητήρες είναι τοποθετημένος στο μπροστινό μέρος, βοηθώντας τον κινητήρα εσωτερικής καύσης να κατευθύνει τους εμπρόσθιους τροχούς, ενώ οι άλλοι δύο ηλεκτροκινητήρες βρίσκονται πίσω, δίνοντας κίνηση αντίστοιχα στους πίσω τροχούς.

Φυσικά η επιλογή των Ιαπώνων ήταν η τετρακίνηση μέσω του γνωστού συστήματος All – Wheel – Drive. Μια παρόμοια ρύθμιση υπάρχει και στο αμερικάνικο μοντέλο της Mitsubishi, PHEV Outlander, μολονότι διαθέτει ένα μόνο ηλεκτρικό κινητήρα στο πίσω μέρος. Μόνο με την ηλεκτροκίνηση, η Mitsubishi εκτιμά ότι το GT – PHEV θα είναι σε θέση να καλύψει 120 χιλιόμετρα, ενώ με μια πλήρη δεξαμενή αερίου, το GT – PHEV θα είναι σε θέση να αυξήσει το φάσμα κατά περίπου 10 χιλιόμετρα. Είναι σημαντικό ότι όλες οι πηγές ενέργειας έχουν ενσωματωθεί στο σύστημα ελέγχου της δυναμικής του οχήματος, συμβάλλοντας στην περαιτέρω βελτίωση της σταθερότητας, κατευθύνοντας τη ροπή ανάλογα με τις ανάγκες.

mitsubishi-gt-phev-concept-2Η Mitsubishi δεν έχει αναφερθεί στις διαστάσεις του οχήματος, ωστόσο περιγράφει το GT – PHEV ως ένα high – end SUV σχεδιασμένο για μεγάλες αποστάσεις. Αυτό υποδηλώνει ότι η σχεδίαση του Concept μοντέλου μπορεί να μαρτυρά το Outlander της επόμενης γενιάς ή ενδεχομένως ακόμα και ένα νέο Montero ή Pajero σε άλλες αγορές. Περισσότερες λεπτομέρειες για το GT – PHEV θα γνωρίζουμε σε λίγο καιρό, αφού το ντεμπούτο του θα γίνει στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού, το οποίο ανοίγει τις πύλες του στις 29 Σεπτεμβρίου.