Μετά τα CT και IS, το NX είναι το τελευταίο Sport μοντέλο της Lexus, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του στη Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι, με τις αλλαγές που έχουν σημειωθεί στο στυλ να είναι ήσσονος σημασίας, αλλά παρόλα αυτά να κάνουν αισθητή την παρουσία του NX στους δρόμους.

lexus-nx-sport-3

Οι εξωτερικές αλλαγές αποτελούνται από ένα ξεχωριστό σύνολο μαύρων ζαντών μεγέθους 18” από κράμα αλουμινίου, μαύρα φτερωτά περιβλήματα στους καθρέπτες, μια σκουρόχρωμη εμπρόσθια μάσκα, καθώς και μαύρο πλαίσιο στη μάσκα. Στο εσωτερικό, το Lexus NX Sport περιλαμβάνει μια σειρά από ασημένια τμήματα και μια επιλογή από δερμάτινη ταπετσαρία που ολοκληρώνεται με ένα μαύρο ειδικό ύφασμα, το οποίο προσφέρεται αποκλειστικά στο Sport μοντέλο.

Οι πελάτες θα είναι σε θέση να παραγγείλουν το Sport πακέτο, τόσο για το υπάρχον NX 300h , όσο και για τα μοντέλα 200T NX, όμως αυτό δε σημαίνει πως θα κερδίσουν κάτι περισσότερο από τον κινητήρα. Αυτό σημαίνει ότι το NX 300h Sport διατηρεί τον καθιερωμένο 4κύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 2,5 λίτρων, ο οποίος συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα, με τη συνολική ισχύ των δύο κινητήρων να φτάνει τους 194 ίππους.

lexus-nx-sport-2

Από την άλλη πλευρά, το NX 200T Sport, διαθέτει τον υπερτροφοδοτούμενο 4κύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων που συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 235 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 35,5 κιλά. Όποιο από τα δύο μοντέλα επιλέξει κάποιος είναι σίγουρο πως θα απολαύσει την πολυτέλεια και την οδηγική συμπεριφορά της Lexus, αφού οι Ιάπωνες δε μπορούν να ικανοποιήσουν το κοινό τους, προσφέροντας κάτι λιγότερο από αυτό που τους αξίζει.