Μπορεί η Subaru να αποκάλυψε το νέο Impreza, το οποίο βρίσκεται ήδη στις αγορές, όμως όσοι περιμένουν ένα νέο WRX ή STI, τότε θα πρέπει να αναμείνουν μερικά χρόνια ακόμα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το νέο Impreza WRX δεν πρόκειται να υπάρξει μέχρι το 2019 ή το 2020.

Ένας από τους μηχανικούς της Subaru μιλώντας στο Australia’s Motoring, βάζει τέρμα στις φήμες που κυκλοφορούσαν για το 2018. “Το WRX θα έχει ένα facelift σύντομα, αφού κάνει έναν πλήρη κύκλο μοντέλου, δεδομένου ότι το νέο Impreza WRX παρουσιάστηκε μόλις το 2015, ενώ το πλήρες μοντέλο θα έρθει σε περίπου τέσσερα ή πέντε χρόνια”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ζήτημα δεν είναι το κόστος της μετατροπής ενός νέου WRX, αλλά ο χρόνος που απαιτείται προκειμένου να αναπτυχθεί ένα νέο μοντέλο. “Δεν μπορείς να μειώσεις τον κύκλο παραγωγής. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη, όπως οι δοκιμές αντοχής. Δεν είναι τόσο απλό, όπως το να πάρεις τον Turbo κινητήρα από ένα αυτοκίνητο και έτσι απλά και γρήγορα να φύγεις”.

Ωστόσο, τα καλά νέα, σύμφωνα με τις ίδιες δηλώσεις, είναι ότι το τωρινό WRX θα λάβει μια ανανέωση σύντομα, με τη Subaru να θέλει να τοποθετήσει στο WRX μια νέα πλατφόρμα, αφού έτσι το αυτοκίνητο θα πηγαίνει πολύ καλύτερα, αλλά στην ουσία το 2018 θα γίνει μόνο facelift.

Μπορεί να μην αναφέρθηκε τί ακριβώς θα περιλαμβάνει η ανανέωσή του, ωστόσο κάποιες προβλέψεις θέλουν λίγο περισσότερη δύναμη και αναθεωρημένο αμάξωμα. Ο χρόνος μπορεί να κυλάει γρήγορα, όμως για τους λάτρεις της ιαπωνικής εταιρείας το 2020 φαντάζει μακρινό για ένα  νέο WRX.