Η Tesla παρουσίασε το νέο Model Y. Πρόκειται για ένα μικρό Crossover μοντέλο που είναι αμιγώς ηλεκτρικό και φυσικά απόλυτα ασφαλές. Μπορεί να μοιάζει πολύ με το Model 3, αλλά έχει την ικανότητα να μεταφέρει μέχρι και 7 επιβάτες. 5 είναι οι χρωματισμοί που μπορούν να επιλέξουν οι υποψήφιοι αγοραστές και είναι τα μαύρο, λευκό, ασημί, μπλε και κόκκινο.

Η εξωτερική εμφάνιση μπορεί να μην εντυπωσιάζει, αλλά δείχνει ένα αυτοκίνητο με σταθερές γραμμές, με την ασφάλεια να παίζει το σημαντικότερο ρόλο. Οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 18”, ολοκληρώνουν την εξωτερική εμφάνιση. Προαιρετικά υπάρχουν και ζάντες αλουμινίου μεγέθους 19” και 20”. Στο εσωτερικό αυτό που κλέβει την παράσταση είναι η οθόνη αφής μεγέθους 15”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Το Tesla Model Y προσφέρεται σε τέσσερις εκδόσεις. Η πρώτη είναι η Standard Range, η οποία έχει αυτονομία 370 χιλιόμετρα, ενώ το 0-100 επιτυγχάνεται σε 5,9”. Η μεγαλύτερη έκδοση Long Range μπορεί με μια μόνο φόρτιση να διανύσει 482 χιλιόμετρα, ενώ το 0-100 επιτυγχάνεται σε 5,5”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 210 χλμ/ώρα. Επιπλέον, υπάρχει και η έκδοση Long Range AWD με την αυτονομία να φτάνει τα 450 χιλιόμετρα, ενώ η Performance έκδοση φτάνει και αυτή τα 450 χιλιόμετρα αυτονομία, ενώ το 0-100 επιτυγχάνεται σε μόλις 3,5”, με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 242 χλμ/ώρα.

Το νέο Model Y θα κατασκευάζεται στο Gigafactory στη Νεβάδα των Η.Π.Α., με τις παραγγελιές να είναι διαθέσιμες, ενώ οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται να γίνουν το φθινόπωρο του 2020. Όσο για την τιμή; Στην Αμερική η βασική έκδοση Standard Range θα ξεκινά από τα 39.000$, ενώ θα ανεβαίνει ανάλογα τον εξοπλισμό.